Stanovi najskuplji na Tuškancu, najjeftiniji kvadrat u Brezovici

Autor: Marija Crnjak , 03. listopad 2016. u 21:59
Pad cijena u Zagrebu od 4%/J. Galoić/PIXSELL

Cijene nekretnina u Hrvatskoj u rujnu 2016. godine pokazuju neznatni rast od 0,3 posto prema istom lanjskom mjesecu.

Cijene nekretnina u Hrvatskoj u rujnu 2016. godine pokazuju neznatni rast od 0,3 posto prema istom mjesecu prošle godine, te šest posto pada u odnosu na rujan 2011. godine, pokazalo je novo istraživanje portala Njuškalo, provedenom na uzorku od 169.000 aktivnih oglasa u rujnu.

Rujan je obilježilo zaustavljanje trenda pada cijena kvadrata kuće na godišnjoj i mjesečnoj razini, na što su najviše utjecaja imale cijene u županijama na moru, u priobalju te u Varaždinskoj županiji, kažu u Njuškalu. U rujnu najveći je interes za stanove u prodaji, koji bilježe 5,3 milijuna detaljnih prikaza oglasa potencijalnih kupaca iz Hrvatske i inozemstva.

Najveći udio pretraživanja odnosi se na stanove u Zagrebu, a slijede Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Pula. U Zagrebu je prosječna cijena po kvadratu za kuću iznosila 1214 eura u rujnu, što predstavlja pad od 4 posto u odnosu na lanjski rujan.  U rujnu je najskuplji kvadrat kuće u Zagrebu zabilježen na Tuškancu, gdje je iznosio 3191 eura. Kod stanova, prosječna cijena po kvadratu iznosila je 1616 eura, što je rast od 1 posto na godišnjoj razini. Najskuplji kvadrat stana u iznosu od 2832 eura također se prodavao na Tuškancu, a najniže cijene stanova su u Brezovici od 895 eura po kvadratu.

Komentirajte prvi

New Report

Close