Prodaja državnih nekretnina: "Svaki mjesec najmanje jedan natječaj s ponudom od 20 do 50 stanova"

Foto: Pixsell Foto: Pixsell

"Mi smo uprihodovali milijardu u pol u državni proračun u ovih 20 mjeseci."

Ministar državne imovine Goran Marić objasnio je RTL-u kako ide prodaja državne imovine.

- Nije riječ o rasprodaji, nego prodaji. Najprije se radi procjena vrijednosti nekretnina, a onda ide javni natječaj, nekada stanovi ostanu i neprodani zbog visoke procjene. I sada imamo neke stanove koji su ponovljeni. U pripremi je još natječaj za poslovne prostore. Ova Vlada je jedina promijenila odnos države prema imovini, proteklih 25 godina država kao da nije postojala, naglasio je Marić te dodao:

- Kad je riječ o stanovima, onda je procjena da vrijede oko 2 milijarde kuna. Da se to aktiviralo prije 15 godina mi ne bi imali javni dug 2 milijarde kuna više,nego 2 milijarde kuna manje, a sada smo platili još 2 milijarde kamata na taj javni dug. U 20 mjeseci potpisao sam 1850 odluka i 830 ugovora, imali smo 20 natječaja, gotovo svaki mjesec jedan. U posljednjih 25 godina nije bio gotovo nijedan natječaj, istaknuo je ministar te naglasio:

- Svaki mjesec najmanje je jedan natječaj, od 20 do 50 stanova i što više prihoda u državnom proračunu. Mi smo uprihodovali milijardu u pol u državni proračun u ovih 20 mjeseci i osigurali 2,5 milijarde investicija zahvaljujući aktivaciji te imovine.

Komentari (6)
 • ozapa
  ozapa 13:57 2.8.2018.

  @DemiZon

  Ono što ja radim Marić ne bi naučio ni za tri života, tako da - da, za njega ja sam jako pametan.

  Može on šupu prodati i za 40.000€ ali samo je kr**en može nazvati stanom. Tako da se meni cijela ova priča savršeno uklapa u portret našeg vrlog ministra i ostalih članova ove Vlade uključujući i pop-predsjednicu i njezinu svitu. Jedini normalni član je Zdravko Marić koji, vidi čuda, nije član kriminalne organizacije.

  PS. Da se razumijemo i SDP je kriminalna organizacija - oni su kriminalno nesposobni.
  Živi zid isto - oni su kriminalno g*upi, i MOST oni su kriminalno neodlučni, kao i HNS koji su kriminalno profiterski.

  Sve u svemu: dico - van (za vaše dobro).

 • DemiZon
  DemiZon 12:05 2.8.2018.

  ozapa


  @Barbosa

  Nema te bivše države di je 8,5 kvadrata bez WCa nazivano stanom. To je bila šupa i u Austro-Ugarskoj i u Kraljevini i u SFRJ. Samo je naša Vlada došla na tu genijalnu zamisao ali što očekivati od Gorana Marića?

  ***on je tu šupu prodal za preko 40 000 kuna…po tebi je on g.lup, a ti si jako pametan…napravil je vrhunski posao s tim, uostalom ne da je sramota da takve šupe već nisu prodane, nego je to za zatvor, neznam kaj su radile sve te vlade u zadnjih 18 godina otkad su nam živote pretvorili u pakao

 • ozapa
  ozapa 11:31 2.8.2018.

  @Barbosa

  Nema te bivše države di je 8,5 kvadrata bez WCa nazivano stanom. To je bila šupa i u Austro-Ugarskoj i u Kraljevini i u SFRJ. Samo je naša Vlada došla na tu genijalnu zamisao ali što očekivati od Gorana Marića?

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve