Ovo su lokacije i cijene državnih nekretnina koje su u prodaji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. siječanj 2015. u 13:54
Arhivska fotografija: Davor Višnjić / Pixsell

Natječaj za prodaju tih nekretnina DUUDI je objavio proteklog vikenda na svojim web stranicama.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 19. ožujka ove godine prima ponude na natječaj za kupnju 18 različitih državnih nekretnina po cijeloj Hrvatskoj, većinom poljoprivrednog zemljišta, čija ukupna početna cijena iznosi oko 13,2 milijuna kuna.

Natječaj za prodaju tih nekretnina DUUDI je objavio proteklog vikenda na svojim web stranicama uz napomenu da zainteresirane domaće pravne i fizičke osobe ponude za kupnju oglašenih nekretnina trebaju dostaviti do 14 sati 19. ožujka, a da će se najboljim ponuditeljem smatrati onaj tko ponudi najvišu cijenu.

Ako ponuditelj čija se ponuda prihvati odustane gubi pravo na povrat jamčevine za koju u ponudi mora priložiti dokaz da ju je uplatio, a ako ipak odustane prihvatit će se slijedeća najbolja ponuda uz uvjet da taj ponuditelj prihvati najvišu ponuđenu cijenu prvog.

Ako pak dođu dvije iste ponude, ponuditelje će DUUDI pozvati da u roku tri dana po primitku obavijesti u zatvorenoj omotnici dostave nadopunu ponude.

Sve nekretnine se prodaju u zatečenom stanju ili po sistemu 'viđeno-kupljeno', a najviša početna cijena, nešto malo viša od 10 milijuna kuna, traži se za nekretninu odnosno voćnjak u Zagrebu, za što se traži uplata i najviše jamčevina, od oko 500,3 tisuće kuna.

Po početnoj cijeni slijedi nekretnina odnosno više oranica u Hercegovcu (Bjelovarsko-bilogorska županija) za koju je početna cijena 1,24 milijuna kuna, a jamčevina oko 62,3 tisuće kuna, dok ostale nekretnine imaju znatno manju početnu cijenu.

Među onima koje se nude za početnu cijenu iznad sto tisuća kuna su samo četiri nekretnine, maslinjak u mjestu Kraj (srednja Dalmacija) koji se prodaje za 503,3 tisuće kuna, ekonomsko dvorište sa zgradama i parkiralištem u Ludbregu za 390,3 tisuće kuna, dok se za oranicu u Umagu traži 360,3 tisuće kuna, a za livadu u Novom Sisku početnih 269,4 tisuće kuna.

Nekretnina za koju se traži najmanji početni iznos, od tek 3.662 kune, je vrt u jednoj ulici u Voćinu (Virovitičko-podravska županija).

Komentirajte prvi

New Report

Close