Odobren najam privatnih kvadrata

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2017. u 21:59
Trošak godišnje iznosi oko sedam milijuna kuna za ministarstvo i tri agencije, Fotolia

Odobrenje za novo produljenje ugovora o zakupu prostora Ministarstvo Gorana Marića odobrilo i za Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agenciju za odgoj i obrazovanje, te Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, koje će nastaviti s radom u poslovnom kompleksu PC Mepling u zagrebačkim Donjim Sveticama.

Državne institucije obnavljaju ugovore o višegodišnjem najmu privatnih poslovnih prostora. Ministarstvo državne imovine, odnosno Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, odobrilo je Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih da za zgradu i dvorište u zagrebačkoj Amruševoj i Petrinjskoj ulici površine od ukupno 2191 četvornih metara zaključi novi ugovor o najmu sa Židovskom općinom Zagreb, u čijem je vlasništvu zgrada. Prostor u kojemu će raditi 122 službenika Agencije bit će unajmljen do 30. travnja 2020., uz mjesečnu cijenu zakupa od 11 tisuća eura.

Odobrenje za novo produljenje ugovora o zakupu prostora Ministarstvo Gorana Marića odobrilo i za Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agenciju za odgoj i obrazovanje, te Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, koje će nastaviti s radom u poslovnom kompleksu PC Mepling u zagrebačkim Donjim Sveticama. Objekt je u vlasništvu splitske tvrtke Svetice centar, a u kojem ove državne institucije koriste poslovni prostor od 9030 četvornih metara, za koji će plaćati najam po 7,5 eura po kvadratu, te 74 garažna mjesta čiji najam stoji po 30 eura.

Ministarstvo i dvije agencije najam tog prostora za koji će se iz proračuna izdvajati više od šest milijuna kuna godišnje, ugovaraju do isteka 2019. godine.      

Komentirajte prvi

New Report

Close