Nakon Golden Hillsa kreće projekt Geneve

Autor: Poslovni dnevnik , 31. siječanj 2018. u 21:59
Vile, njih 29, bit će ponuđene imućnijim kupcima

Turski i švicarski ulagači završit će novo stambeno naselje u Hadžićima do kraja godine.

Izgradnja luksuznog stambenog naselja Golden Hills u Tarčinu kod Hadžića (Kanton Sarajevo), koja je počela odmah nakon predstavljanja projekta sredinom prošle godine, teče planiranom dinamikom, javlja portal eKapija. 

Izgradnja cijelog kompleksa s 29 vila, sportskim terenima i igralištima za djecu, trebalo bi biti završena do kraja 2018. godine, rekla je za portal eKapija koordinatorica projekta Selma Maljić. Prema njenim riječima, dosad je završeno gotovo pola predviđenih radova.

 

25 tisuća

kvadrata imat će stambeni kompleks Golden Hills

"Završili smo izgradnju devet vila, počeli još četiri, tako da već na proljeće planiramo njihovo vanjsko i unutrašnje uređenje. Ako sve bude po planu i ako nam vremenski uvjeti dopuste, svih 29 vila s pratećim sadržajima bit će završeno do kraja godine", objašnjava Maljić. Iza projekta stoji kompanija Dido koju su u Sarajevu osnovali turski i švicarski investitori. Dido grupa već 20 godina radi na ozbiljnim projektima koji su provedeni u Švicarskoj.

Vile u sklopu stambenog naselja Golden Hills namijenjene su prodaji, a kompanija Dido je zadužena za održavanje cijelog naselja. U izgradnju ovog kompleksa na 25.000 četvornih metara bit će uloženo oko 7 mil. KM (oko 28 mil. kuna). Usto, kompanija Dido planira graditi još jedno stambeno naselje u Tarčinu, nadomak Golden Hillsa. Riječ je o projektu Geneve u kojem će biti smješteno 20 vila.Gradit će se vile koje su površinom veće od onih u Golden Hillsu, ali će ih biti manje. Te vile neće biti ponuđene na prodaju, već pod zakup. 

Komentirajte prvi

New Report

Close