Urbane vile uz Koranu umjesto hotela su novi trač

Autor: Agencija VLM , 22. svibanj 2014. u 15:25
Damir Jelić; Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Svi su se vijećnici složili s prijedlogom da dio ili svu naknadu uplate za potrebe onih koji su stradali u poplavama u Slavoniji.

Na lijevoj obali Korane može biti izgrađen hotel, a sada se gradi kafeterija. Urbane vile tu ne mogu biti izgrađene po aktualnom Generalnom urbanističkom planu i te priče su samo tračevi. Urbane su vile moguće ukoliko vi vijećnici donesete drugačiji GUP – kazao je Damir Jelić, prvi čovjek Karlovca odgovarajući na pitanje Ivice Margarina na sjednici Gradskog vijeća.

Zanimalo ga je što se to, umjesto hotela, uz Koranu gradi. Pojašnjeno je kako je Grad izdao građevinsku dozvolu za rekonstrukciju hotela koji će investitor napraviti, no da je u tijeku ‘odrađivanje’ prvog dijela dozvole, a to je uređenje kafeterije.

Ta je, zapravo, jedina korisna informacija, uz činjenicu da Grad ima samo dva komunalna redara, što je nedovoljno kako bi odradili sve zadatke, od ‘hvatanja’ neodgovornih vlasnika kućnih ljubimaca, do onih koji parkiraju na zelene površine, koju su vijećnici ‘isprovocirali’ na sjednici Vijeća.

Iako je Josip Benčić, SDP, raspravljajući o proračunu grada za prošlu godinu kazao kako je on sam sebi svrha, te da u njemu nema velikih projekata, pa je zaključio da se u gradu ništa ne radi, ostali članovi oporbe, imali su zapravo, promašena pitanja. N

ikolu Badovinca zanimalo je zašto je Inkasator malenim čokoladicama nagrađivao vjerne platiše, umirovljenike u vrijeme Uskrsa, odnosno zašto taj skromni novac nije trošen za nešto drugo. Miroslava Delića je, pak, mjesecima nakon zapošljavanja zanimalo je li Toplana zapošljavanjem Danijela Žambokija iz Here na mjesto zamjenika direktora njemu vratila dug jer je potpisao Toplani dozvolu za rad.

Demantiran je jer on nije bio potpisnik dozvole. Snježani Kirinić, laburistici, pojašnjeno je da Grad ima građevinsku dozvolu za Kaquarijum jer ima svu valjanu dokumentaciju, studije isplativosti, te idejni i glavni projekt koji je nedavno prezentiran.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sta fali urbanim vilama? Zasto to ne valja a hotel valja?

New Report

Close