Imotske vile s bazenima postale hit na skandinavskom tržištu

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2016. u 09:53
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Cijena tjednog najma je 7000 do 60.000 kuna u sezoni, najmanji kapacitet šest postelja, a uz bazene nude i teretane, sale za biljar.

Imotski je na velika vrata stupio na turističku pozornicu. Čak 112 luksuznih vila za odmor, od kojih većina ima bazene, iznajmljuje se na području grada Imotskog i osam općina Imotske krajine. Prije 10 godina u Imotskoj krajini bile su registrirane samo dvije kuće za odmor, a puštanje u rad tunela Sveti Ilija kroz Bikovo, što ih je približilo Makarskoj rivijeri na 20-ak minuta vožnje, dalo im je snažan vjetar u leđa.

Kako piše Večernji list, poduzetni Imoćani bacili su se na adaptaciju svojih obiteljskih kuća i na obnovu djedovine te su uložili, kako se procjenjuje, oko šest milijuna eura i sada u ponudi imaju respektabilan broj objekata.

Zajedničko svim njihovim gostima je da iznad svega cijene mir i žele uživati daleko od urbane vreve. Imotske vile s bazenima vrlo su popularne na njemačkom tržištu, odakle im dolazi više od polovice gostiju. Osvojile su i izbirljive Skandinavce koji čine 30 posto, a slijede ih Poljaci i Francuzi.

Gosti ostaju najmanje tjedan dana, nisu rijetki ni oni koji bukiraju dva tjedna, a poneki iznajmljivači, i to oni najluksuznijih i najskupljih vila, mogu se pohvaliti i gostima koji su odsjeli čak tri tjedna. Iznajmljivači za tjedni najam u sezoni u prosjeku dobiju od 600 do 1200 eura, nakon što im 40% odbiju agencije preko kojih rade.

Komentirajte prvi

New Report

Close