Beckhamu je ova reklama odobrena jer je prestar

Autor: Tomislav Pili , 28. siječanj 2015. u 12:02
Foto: Youtube

Reklamu za viski Haig Club u kojoj se pojavljuje David Beckham britanski je regulator odobrio jer je nogometna ikona – prestara.

Reklamu za viski Haig Club u kojoj se pojavljuje David Beckham britanski je regulator odobrio jer je nogometna ikona – prestara. Viski je najnoviji projekt proslavljenog veznjaka Manchester Uniteda koji je Haig Club razvio u suradnji s Diageom, globalno prisutnim proizvođačem alkoholnih pića te britanskim poduzetnikom Simonom Fullerom. Međutim, reklama, koju potpisuje redatelj Sherlocka Holmesa, Guy Ritchie, izazvala je snažnu reakciju antialkoholičarske udruge koja je zatražila zabranu reklame kod regulatora oglašivačkog tržišta. Udruga je mišljenja kako Beckham, kao nogometna ikona popularna među mladeži, šalje pogrešnu i "zbunjujuću poruku" kako je konzumacija alkohola povezana s uspjehom.

U spor se s protuargumentima uključio i Diageo koji je naveo kako Beckhamovo pojavljivanje u reklami cilja na skupinu muškaraca između 25 i 40 godina, što je uostalom i ciljna skupina potrošača ovog škotskog viskija. Štoviše, Diageo se poslužio i činjenicom da 76 posto fanova Beckhamove stranice na Facebooku ima više od 18 godina. Međutim, regulator je u svom mišljenju odbio argumente Diagea, ali nije zabranio reklamu. Naime, prema službenom mišljenju regulatora, Beckham je sa svojih 39 godina jednostavno prestar da bi bio popularan među maloljetnicima, pa je stoga njegov utjecaj na njih relativno slab.

"Iako je Beckhamova rana karijera značila da je imao snažan utjecaj na mladež, izlazak iz nogometa u komercijalne projekte, kao i odlazak u inozemne nogometne lige te prestanak aktivnog igranja znači da danas on nema toliki utjecaj na mladež", stoji u obrazloženju koje prenosi Guardian. Reklama se tako nastavlja prikazivati, a u njoj Beckham ustvari uopće ne pije, već samo nazdravlja.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close