Poslovnom dnevniku dvije medalje za kvalitetu

Autor: Majda Žujo , 12. svibanj 2013. u 22:00
Priznanje Poslovnom dnevniku

Poslovni dnevnik najkvalitetnije su dnevne poslovne novine, a portal Poslovni.hr najkvalitetniji poslovni web portal u Hrvatskoj.

Poslovni dnevnik najkvalitetnije su dnevne poslovne novine, a portal Poslovni.hr najkvalitetniji poslovni web portal u Hrvatskoj. Pokazalo je to istraživanje kvalitete Business Qudal – QUality meDAL u kojem su sudjelovali hrvatski poslovni ljudi (vlasnici tvrtki, direktori, menadžeri, rukovoditelji i sl).

Istraživanjem su se mjerili iskustvo, mišljenje i percepcija poslovnih osoba o kvaliteti ponude robe i usluga u Hrvatskoj za tvrtke i poslovne korisnike. U slučaju poslovnih novina od ispitanika se tražilo da navedu one dnevne poslovne novine koje prema njihovu iskustvu nude apsolutno najvišu razinu kvalitete na hrvatskom tržištu. Najviše ispitanika od njih ukupno 1200, koliko ih je sudjelovalo u anketi, na pitanje je odgovorilo "Poslovni dnevnik".

Od ispitanika se tražilo i da navedu poslovni web portal, odnosno web stranicu s poslovnim novostima, analizama i sličnim, koja po njihovom iskustvu nudi apsolutno najvišu razinu kvalitete na hrvatskom tržištu. U tom je slučaju najviše ispitanika odabralo Poslovni.hr. Pitanja u istraživanju bila su otvorenog tipa, što znači da odgovori nisu ponuđeni unaprijed, već su ispitanici sami naveli ono što smatraju najprimjerenijim.

Ispitanicima je napomenuto da ne odgovaraju na brzinu te da ne navode one poslovne dnevne novine ili portal koji im prvi padnu na pamet ili koji se najviše reklamiraju, niti one koje oni sami najčešće čitaju (zato što im je pri kupnji najbitnija cijena, ili zato što novine koje čitaju dobivaju besplatno u kompaniji). Istraživanje je u veljači provela švicarska kuća ICERTIAS International Certification Association GmbH, sa sjedištem u Zürichu (Švicarska), na uzorku od 1200 ispitanika – korisnika interneta. Ono ne mjeri tržišne udjele, čitanost ili snagu brenda, već isključivo iskustvo, zadovoljstvo i percepciju ispitanika.

Istraživanja Qudal- QUality meDAL provode se u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Komentari (1)
Pogledajte sve

jakog li uspjeha u prejakoj konkurenciji…

pratim poslovni već mnogo godina, a sadašnja slika, makar bila samo odraz realnog stanja, ne može ohrabriti nikoga – kad se izbace nebulozne vladine objave i todorićev bilten, ne ostaje skoro ništa.

zadnja vijest izvan te domene bila je objavljena prije valjda tjedan dana s jedini povremeni izuzetak čine pričice o web aplikacijama koje prave talentirani studenti ili srednjoškolci.

ne postoji jedan jedini istaživački članak o svoj sili velikih tvrtki koje su u previranjima tipa podravka, igh, ingra, konstruktor, dalekovod, našicecement i mnoge druge. svi članci su bazirani isključivo na zvaničnim javnim priopćenjima iz tvrtki.

takvo novinarstvo je postojalo u sfrj 70-ih, a kada su novinari dnevnika počeli zalaziti u tvrtke i izvještavati u realnoj situaciji mimo zvaničnih priopćenja, to je bilo označeno kao početak demokratizacije u sfrj. sada smo se, dakle vratili 40-50 godina unatrag, ako ne i više.

New Report

Close