Nizozemci ulažu 30 milijuna eura u Niš, zaposlit će 1500 osoba

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2016. u 21:59
Foto: Thinkstock

Nizozemska kompanija IMI u nišu će izgraditi pogon na prostoru od 20.000 četvornih metara

Goran Knežević, ministar gospodarstva Srbije, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor nizozemske kompanije Cooperatief IMI Europe Eric De Candido potpisali su Memorandum o izgradnji pogona te kompanije u Nišu.

Bulatović je rekao da će nizozemska kompanija u izgradnju pogona uložiti više od 30 milijuna eura, i u razdoblju od deset godina zaposliti 1500 radnika, od kojih je više od 30% visokokvalificiranih. Eric De Candido je izjavio da IMI namjerava u Nišu izgraditi pogon od 20.000 kvadrata u kojem će se proizvoditi dijelovi za automobilsku industriju. Kako je najavio, taj će pogon biti proizvodni centar kompanije za središnju Europu.

Prema njegovim riječima, kompanija je odluku o izgradnji pogona u Nišu donijela nakon devet mjeseci istraživanja. “Niš smo odabrali i zbog nazočnosti drugih kompanija čiji su proizvodi namijenjeni autoindustriji, kao i zbog dobre suradnje središnje i lokalne vlasti”, objasnio je De Candido. “Država će IMI-ju dati značajna sredstva za pokretanje pogona u Nišu”, dodao je Knežević.

Komentirajte prvi

New Report

Close