Nadzorni odbor Laškog pristao na prodaju dionica Agrokoru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. ožujak 2014. u 15:30
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Nadzorni odbor pivovare Laško u petak je potvrdio prodaju dionica Mercatora koncernu Agrokor po cijeni 86 eura za dionicu.

Nadzorni odbor pivovare Laško u petak je potvrdio prodaju dionica Mercatora koncernu Agrokor po cijeni 86 eura za dionicu, koja je prošlog mjeseca dogovorena aneksom na lanjski kupoprodajni ugovor između Agrokora i većinskih vlasnika najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, objavilo je u petak Laško na internet stranicama Ljubljanske burze.

Takvu je odluku donio nadzorni odbor pivovare iz Laškog koja raspolaže s 8,43 posto Mercatora, dok cijela skupina Pivovarna Laško (PL), u kojoj su i druge tvrtke, ima 23,34 posto Mercatorovih dionica. Nadzorni odbor Radenske, koja je članica skupine, suglasnost za prodaju svojih 2,57 posto dionica donio je u utorak, dok će pivovara Union konačnu odluku donijeti na skupštini svojih dioničara u kojoj dominiraju banke.

Nadzorni odbor pivovare Laško objavio je u petak da od uprave tvrtke i svih sudionika prodajnog konzorcija koji okuplja većinski udio u Mercatoru očekuju da će se ispoštovati ugovorne rokove navedene u aneksu kupoprodajnog ugovora, a u kojima je potrebno zaključiti prodajni postupak.

Uz to, u pripćenju se ističe da Agrokor još nije iznio podatke o tome kako će financirati finalizaciju cijelog posla.

Prodajni konzorcij koji raspolaže s 53 posto Mercatorovih dionica i Agrokor su krajem veljače potpisali aneks kojim su produženi rokovi za finalizaciju posla na 30. lipnja ove godine.

Još prije toga morali bi biti završeni konačni dogovori Agrokora i banaka vjerovnica Mercatora o reprogramiranju Mercatorova duga.

Bude li posao između Agrokora i prodajnog konzorcija realiziran, cijela skupina Pivovarna Laško (PL) dobila bi za svoje dionice Mercatora 75 milijuna eura i tako smanjila dug prema bankama koji iznosi 460 milijuna eura.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Nadrljali su slovenci i neznaju sta su si napravili ostat ce bez pola drzave

Upravo si potpisao svoj kraj i u toj beskrajnoj sreći svih nas hrvata
tužno je samo to što će u tvom smrtnom očajničkom hropcu isto tako stradati i Hrvatska.
Evo napokon dođe i taj dan, ima Boga.

New Report

Close