Jedan od najboljih poslodavaca u Europi poziva mlade u globalni program

Autor: Marta Duić , 18. svibanj 2017. u 22:01
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Program je podijeljen u pet faza koje se odvijaju u Hrvatskoj i inozemstvu.

Mladi koji žele steći međunarodno iskustvo i graditi karijeru u METRO Cash & Carryju, jednom od najboljih poslodavaca u Europi i Hrvatskoj, od 8. svibnja do 2. lipnja 2017. mogu se prijaviti za sudjelovanje u globalnom programu METRO Potentials Ready2Lead.

Prijaviti se mogu svi koji su tijekom protekle tri godine diplomirali na fakultetima ekonomskog ili turističkog usmjerenja, a prednost će imati kandidati koji su tijekom studiranja sudjelovali u izvannastavnim aktivnostima, imaju iskustvo studiranja, rada ili života u internacionalnom okruženju te izvrsno vladaju engleskim i još jednim stranim jezikom. Kandidat iz Hrvatske sudjelovat će u dvogodišnjem programu pripreme za preuzimanje menadžerskih funkcija unutar METRO-a.

Program je podijeljen u pet faza koje se odvijaju u Hrvatskoj i inozemstvu, a tijekom svake faze programa kandidatu će biti dodijeljen minimalno jedan projekt na kojem će aktivno razvijati svoje profesionalne i osobne vještine.

Razvoj uz mentora

Sudionik će u programu imati i mentora (člana Uprave) koji će voditi brigu o razvoju kandidata. Nakon završene edukacije kandidat će zauzeti menadžersku poziciju u tvrtki METRO Cash & Carry Hrvatska. METRO Hrvatska je uz Kinu jedina METRO zemlja koja je u sva četiri izdanja programa imala svog sudionika ili sudionicu. Mladi ekonomisti Petra Raše i Benjamin Babić dvoje su sudionika iz Hrvatske koji su uspješno završili dvogodišnji program za razvoj budućih lidera METRO-a.

“Iskustvo koje sam dobila radeći na različitim projektima unutar METRO-a naučili su me kako motivirati kolege i usmjeriti različitosti unutar tima u što uspješnije zajedničke rezultate. Iako se dvije godine može činiti kao vrlo kratko razdoblje, brojni treninzi koje smo prošli, mentori koji su s nama radili i projekta koje smo vodili, nisu nam samo dali uvid u poslovanje kompanije, nego su nas naučili i otvorenoj komunikaciji, svladavanju prepreka i fleksibilnosti“, izjavila je o programu Petra Raše, polaznica prve generacija programa. Ekonomist Benjamin Babić, kandidat druge generacije programa, u travnju je preuzeo funkciju direktora veleprodajnog centra METRO Cash & Carry u Poreču. Tijekom dvogodišnjeg programa Benjamin je stekao iskustvo u Njemačkoj i Nizozemskoj te je proveo šest mjeseci u Tokiju kao dio tima METRO Cash & Carry Japan koji je razvijao nove usluge za HoReCa kupce japanskog METRO-a.
“METRO Potentials Ready2Lead program jedinstvena je prilika za mlade, talentirane potencijale da uz mentorstvo razviju osobine i sposobnosti koje treba imati budući leader. Često mijenjanje potpuno različitih odjela i područja rada, brojni projekti i upoznavanje tržišta drugih METRO zemalja, izvrsna su prilika za razvoj potencijala. Budućem kandidatu ili kandidatkinji bih preporučio da budu autentični. Ne trebaju pokušati promijeniti ono što jesu i postati netko drugi, samo trebaju biti svjesni svojih slabosti i snaga te konstantno raditi na tome da budu još bolji. No, u konačnici trebaju sami razviti svoj stil leadershipa, a ne se prikloniti se nekom drugom”, rekao je Benjamin Babić, METRO Potentials druge generacije. Mladi potencijali Marija Šutalo i Dominik Osmeričić polaznici su treće i četvrte generacije programa.

Marija je nedavno u Španjolskoj stjecala svoje šestomjesečno internacionalno iskustvo unutar METRO Grupe, dok se Dominik, nakon šest mjeseci provedenih u jednom od veleprodajnih centara METRO-a, nedavno pridružio Odjelu nabave, ponude i marketinga u kojem aktivno radi na strateškim projektima vezanim uz razvoj vlastite robne marke.

“Program je izvrsna prilika za mlade koji i nakon fakulteta žele nastaviti s učenjem usmjerenim na stjecanje praktičnog i internacionalnog iskustva. Međunarodna i multikulturalna dimenzija programa ne znači isključivo upoznavanje s kolegama iz drugih METRO zemalja, već mogućnost da zajedno surađujemo, dijelimo pozitivna iskustva i ideje. Uvjerena sam da će vještine koje ću dobiti kroz ovaj program biti dragocjene za moj daljnji profesionalni razvoj”, kazala je Marija Šutalo, polaznica treće generacije programa Dominik Osmeričić, polaznik četvrte generacije programa, ističe kako program METRO Potentials kandidatu omogućava kros-funkcionalno i kros-kulturno učenje.

“Iza mene je prva godina programa u kojoj sam imao prilike izbliza vidjeti poslovanje METRO-a kroz jedan od veleprodajnih centara, ali i Upravu tvrtke. Veselim se jer će uskoro uslijediti moj odlazak u jednu od METRO zemalja u kojoj ću raditi na novom projektu. Program bih preporučio svima mladim, talentiranim ljudima koji svoje znanje i vještine žele usavršavati u internacionalnom i dinamičnom okruženju”, rekao je o programu Dominik Osmeričić. Nela Bučević, direktorica Odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija u METRO-u, ističe kako je program Ready2Lead uvelike zaslužan za to što je međunarodni institut Top Employers uvrstio METRO među najbolje poslodavce u Europi i Hrvatskoj.

Edukacija počinje u listopadu

“Ovim programom METRO mladima pruža priliku da upoznaju tržišta značajno drukčija od hrvatskog te im omogućujemo uvid u dinamiku globalne ekonomije. Kandidat pete generacije programa METRO Potentials Ready2Lead treba biti znatiželjan i svestran te spreman sudjelovati u razvoju METRO-a u Hrvatskoj i u svijetu”, izjavila je Nela Bučević, direktorica Odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija u METRO-u. Svi zainteresirani do 2. lipnja 2017. trebaju poslati životopis i motivacijsko pismo na engleskom jeziku na mail adresu MCCHRREcruitment@metro-cc.hr ili na METRO Cash & Carry d.o.o., Human Resources Department, Jankomir 31, 10 090 Zagreb. Nakon prve faze odabira temeljem životopisa i motivacijskih pisama, kandidate će intervjuirati predstavnici Odjela ljudskih resursa METRO-a u Hrvatskoj te će u međunarodnom centru procjene pristupiti završnom testiranju.
Cjelokupni selekcijski proces trajat će do početka srpnja, a edukacija za odabranog kandidata započet će u listopadu. Detaljnije informacije o uvjetima i savjetima za kandidate nalaze se na internetskoj stanici www.metro-cc.hr/metro-hrvatska/metro-potentials-2017.

Sadržaj omogućio Metro.

Komentirajte prvi

New Report

Close