HT najavljuje otkaze za oko 220 radnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. veljača 2016. u 16:25
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

“Kako bi se osigurali održivi uvjeti za daljnji rast i razvoj tvrtke u narednom razdoblju, HT nastavlja s transformacijom svog poslovanja u 2016. godini.”

Hrvatski Telekom (HT) nastavlja s transformacijom svog poslovanja u ovoj godini i u tom procesu do kraja ožujka namjerava otkazati ugovore o radu za oko 220 radnika, za koje će prosječna otpremnina iznositi oko 230 tisuća kuna po radniku, izvijestili su u petak iz HT-a. 

"Kako bi se osigurali održivi uvjeti za daljnji rast i razvoj tvrtke u narednom razdoblju, HT nastavlja s transformacijom svog poslovanja u 2016. godini. U tom procesu utvrđen je višak radnika kojima kompanija iz poslovno uvjetovanih razloga do 31. ožujka 2016. namjerava otkazati ugovore o radu", navodi se u priopćenju. 

 Iz HT-a navode i kako procesu zbrinjavanja kolektivnog viška radnika pristupaju "s visokom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću" te je u dogovoru sa socijalnim partnerima postignut sporazum o uvećanim otpremninama u odnosu na one utvrđene Kolektivnim ugovorom koji je na snazi od 1. siječnja 2016. godine.

"Tako prosječna otpremnina u ovom procesu iznosi oko 230.000 kuna po radniku, što je u prosjeku 20 posto više u odnosu na otpremninu po Kolektivnom ugovoru, a namjeravani otkazi ugovora o radu odnose se na oko 220 radnika. Osim uvećanih otpremnina, osigurani su i financirani programi prekvalifikacije prema izboru radnika", ističu iz HT-a.

Također napominju kako su savjetovanje s Radničkim vijećem i ostale aktivnosti pokrenute sukladno Zakonu o radu i Kolektivnom ugovoru.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Pa nisam valjda do te mjere sarkastican da se uopce ne razumije sto stvarno mislim?

@ Frankie: ne slazem se s tobom. Mislim da je downsizing odnosno odpustanje dobar pokazatelj vjere koju management kompanije ima u operacije i buducnost firme. Sudeci prema ovom odpustanju THT management misli da ih cekaju teski dani, stoga valja rezati troskove a nacin kako to postici je izmedju ostalog i odpustanje dijela zaposlenih. Ja bi prema ovoj najavi ocekivao nize prihode u sljedecim kvartalima i pritisak na EBITDA marze te samim time i tanje dividende. Just a point of view.

Ovo su odlicne vijest jer njusim izvanrednu dividendu. Koliko su novi vlasnici otpustili ljudi od kad su uzeli ovu firmu je nevjerojatno. Pitam se kako je taj telekom uopce prije njih i poslovao.

New Report

Close