Digitelu u postupku predstečajne nagodbe odblokiran račun

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. travanj 2014. u 15:11
Foto: Thinkstock

Tvrtka Digitel Medijski servisi zatražila je od Financijske agencije (Fina) pokretanje postupka predstečajne nagodbe zbog nelikvidnosti duže od 60 dana, objavljeno je na internetskim stranicama Fine.

Tvrtka Digitel Medijski servisi zatražila je od Financijske agencije (Fina) pokretanje postupka predstečajne nagodbe zbog nelikvidnosti duže od 60 dana, objavljeno je danas na internetskim stranicama Fine.

Digitel je 11. travnja predao zahtjev Fini za pokretanje predstečajne nagodbe, navodeći da je na dan 10. travnja ukupni iznos njegovih obveza iznosio 98,67 milijuna kuna. Tvrtka ima 22 zaposlenika.

"S obzirom na poslovno okruženje i smanjenje poslovnih aktivnosti, društvo je zapalo u poteškoće za koje smatramo da postoji rješenje", navode iz Digitela.

Iz te tvrtke zatražili su privremenu mjeru skidanja blokade sa žiro računa kako bi mogla ispunjavati obveze prema investitorima i naručiteljima radova te isplaćivati plaće.

"Kako se naše društvo bavi uslužnim djelatnostima u medijskoj industriji, sve poslovne aktivnosti su strogo određene ugovorima i klauzulama koje govore o trenutačnom raskidu i plaćanju penala u slučaju nemogućnosti isporuka preuzetih obveza odnosno usluga. S principalima (Europlakat, HRT, Nova TV, RTL Hrvatska, Styria i dr.) postoje ugovorne obveze koje se, uslijed trenutačnog stanja dužnika, moraju učestalo ispunjavati a kako bi se ispunile obveze prema klijentima", navodi Digitel u obrazloženju svog zahtjeva.

Dodaje se, između ostaloga, i da je tvrtka pred ugovaranjem nekoliko novih poslova za koje treba primiti avans.

Nagodbeno vijeće danas je naložilo Fini da se zastane s postupcima ovrhe i osiguranja, a ta privremena mjera trajat će do 30. svibnja.

Ujedno, za povjerenika predstečajne nagodbe imenovan je Tomislava Đuričin, te je Digitel pozvan da dostavi nedostajuću dokumentaciju, među ostalim planove financijskog i operativnog restrukturiranja, i opis pregovora s vjerovnicima.

Komentirajte prvi

New Report

Close