Adris grupa dijeli dividendu od sedam kuna po dionici

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2014. u 17:49
Ante Vlahović; Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adris grupe dobit će 13,7 milijuna kuna, dok će drugi najveći dioničar Plinio Cuccurin dobiti 8,8 milijuna kuna dividende

Glavna skupština Adris grupe odlučila je isplatiti dividendu od sedam kuna po dionici, za što će izdvojiti ukupno 114,8 milijuna kuna.  Dividenda će biti isplaćena dana 25. srpnja 2014. godine na račune imatelja dionica. To znači da će Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adris grupe dobiti 13,7 milijuna kuna, dok će drugi najveći dioničar Plinio Cuccurin dobiti 8,8 milijuna kuna dividende.

Ukupna neto dobit Adris grupe za 2013. godinu, u iznosu od 390,4 milijuna kuna raspoređuje se u statutarne rezerve Društva.  Grupa je u 2013. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 3,16 milijardi kuna, što je za 6,3 posto manje nego u prošloj godini. Skupština je dala razrješnice članovima Uprave i Nadzornog odbora. Umjesto Andreje Cerin, za novu članicu Nadzornog odbora izabrana je Ida Lokmer.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Mora da su puno potrošili na obnovu hotela jer ako nastave s ovom nesposobnom Upravom Croatia osiguranje koje su dobili praktički besplatno će prvi put u svojoj povijesti bankrotirati. Nije uspjelo u kraljevini, socijalizmu, državnom kapitalizmu, ali će uspjeti Vlahoviću koji je postavio ljude koji su se okružili najvećim dibiduzima od kojih primaju savjete.

New Report

Close