Opasan rast gradskog stanovništva

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2006. u 06:30

Istraživanja UN-a pokazuju da brzi rast svjetskog stanovništva prati i jednak rast broja stanovnika koji žive u gradovima. Osobito u Africi i Aziji, a problem se sve više tiče i razvijenijih država. Uz prometno onečišćenje i cijene nekretnine, veliku opasnost predstavlja, primjerice, zagađenje izazvano otvorenom vatrom za kuhanje i grijanje. Od bronhitisa, upala pluća i drugih respiratornih bolesti godišnje umire 1,6 milijuna stanovnika svjetskih gradova, uglavnom žena i djece koji najviše borave u stanovima, piše Financial Times. Gradske regije su najveći proizvođači stakleničkih plinova pa sve koji se bave održivim razvojem očekuje mnogo posla i kreativnosti.




Komentari (1)
Pogledajte sve

[smiley1]
Promoviranjem razvoja malih gradova i ruralnih sredina trebali bi se baviti svi, mediji i aktualna vlast, svi koji misle bar 10-20 godina unaprjed, ne samo kreatori održivog razvoja.
Tako bismo izbjegli velike nepravde i privatne tragedije koje pogađaju ljude iz provincije, zbog toga što im nisu pružene mogućnosti koje imaju veliki gradovi.
papaya

New Report

Close