Vlada imenovala novog ravnatelja policije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. prosinac 2016. u 15:13
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Imenovan je na pet godina, temeljem postupka provedenog po raspisanom javnom natječaju, a izabran je između 16 kandidata koji su ispunili formalne uvjete te su radi utvrđivanja znanja i sposobnosti pozvani na razgovor nakon kojega je resorni ministar predložio imenovanje.

Novi glavni ravnatelj policije je Marko Srdarević koji će tu dužnost obavljati idućih pet godina, odlučila je u četvrtak vlada na zatvorenom djelu sjednice.

Na dužnost glavnog ravnatelja Srdarević dolazi s mjesta načelnika Uprave kriminalističke uprave u MUP-u, a ranije je par godina bio zamjenik načelnika splitsko-dalmatinske policije.

Imenovan je na pet godina, temeljem postupka provedenog po raspisanom javnom natječaju, a izabran je između 16 kandidata koji su ispunili formalne uvjete te su radi utvrđivanja znanja i  sposobnosti pozvani na razgovor nakon kojega je resorni ministar predložio imenovanje.

Dužnosti glavnog ravnatelja policije dosad je obavljao Zvonimir Vnučec, privremeno imenovan početkom travnja pošto je zbog krađe zlata i novca iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije, među ostalima, odstupio dotadašnji ravnatelj policije Vlado Dominić.

Srdarević je bio jedan od favorita

Srdarević je prema pisanju medija bio jedan od favorita za tu dužnost, a uz njega su se još spominjali sadašnji šef Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ante Orlović i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti Predrag Brkopac.

Glavni ravnatelj ima širok opseg poslova, a uz ostalo, predlaže ministru imenovanje i razrješenje svojih zamjenika i pomoćnika te načelnika policijskih uprava, imenuje i razrješava načelnike policijskih postaja, donosi Stratešku procjenu i Strateški plan rada policije.

Vlada je na zatvorenom djelu sjednice, na osobni zahtjev, razriješila pomoćnika ministra unutarnjih poslova Josipa Paradžika, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Komentirajte prvi

New Report

Close