Viktor Pavlinić novi šef Tele2

Autor: Bernard Ivezić , 16. ožujak 2016. u 08:49
Viktor Pavlinić kormilo Tele2 preuzima 1. travnja

Besplatno testiranje mreže, nadogradnja korisničke službe kroz samoposlužne aplikacije te ulazak u mobilno plaćanje dio su planova trećeg mobilnog operatera.

Tele2 se pripremio za agresivno širenje ponude i preuzimanje korisnika od konkurencije. Prvi korak je promjena imidža kompanije, koja je nakon četiri godine svoju maskotu, crnog ovna Gregora, zamijenila likovima iz cirkusa. Treći mobilni operater usto je iz temelja promijenio komercijalnu ponudu stavivši naglasak na pakete mobilnog interneta.

Malin Holmberg, aktualna predsjednica Uprave, pritom je potvrdila da od 1. travnja kormilo trećeg mobilnog operatera prepušta Viktoru Pavliniću. Prvi je to Hrvat na toj funkciji, koja je dosad redovito bila rezervirana za Šveđane. Pavlinić kaže da su očekivanja velika, ali da zasad ne bi želio izlaziti s konkretnim rokovima i brojkama. Tele2 je prošlu godinu zaključio s istim prihodom kao i godinu prije, 1,18 milijardi kuna, padom operativne dobiti od 21 posto, na 113,7 milijuna kuna, zbog investicija u modernizaciju 3G i izgradnju 4G mreže, te padom broja korisnika od 38 tisuća na 785 tisuća. "Nakon četiri i pol godine vožnje zajedno s kolegama u Upravi preuzet ću funkciju vozača istog auta i samo ću malo jače stisnuti gas", kaže Pavlinić.

Kako će to izgledati u praksi, moglo se odmah vidjeti u utorak. Tele2 uvodi koncept besplatnog testiranja svoje mreže, i to bez ikakvih obaveza. Pavlinić kaže da su otkrili da ima dosta neodlučnih korisnika konkurentskih operatera, koji bi preši na Tele2, ali ne žele da ih se veže ugovornom obvezom. "Nudimo im opciju prelaska na našu mrežu uz tjedan do četiri tjedna besplatnog korištenja naših usluga bez ikakvih troškova ili obaveza, neka probaju, a ja sam uvjeren da će nam to donijeti rast broja korisnika", kaže Pavlinić.

Navodi da nisu samo uložili u mrežu već da su spremni izaći i s nizom inovacija u korisničkoj službi. Tele2 u idućih mjesec dana planira predstaviti Andorid, iOS i web aplikaciju koja će omogućiti bolji kontakt s korisničkom službom, ali i lakši i transparetniji pristup informacijama o uslugama koje njihovi korisnici koriste. "Pomoću naših aplikacija moći ćete sve, od toga da provjerite stanje na računu preko promijene tarife, i to besplatno svaki mjesec, do toga da možete odmah platiti račun ili nadokupiti bonove", kaže Pavlinić.

Novi sustavi za komunikaciju s korisnicima neće, međutim, poslužiti samo kao poboljšanje korisničke službe, već će postati temelj i za nove izvore prihoda. "Ispočetka ćete preko naših aplikacija moći platiti račun za Tele2, ali mobilna plaćanja su sve popularnija i mi ćemo ići prema razvoju tih novih izvora prihoda", kaže Pavlinić. Dodaje da je ulazak u nove izvore prihoda, kao što su prije četiri mjeseca učinili širenjem na usluge interneta stvari (IoT), razlog zašto su napravili rebrending. "Iako ćemo i dalje preuzimati dobru praksu od matice, razvoj novih platformi i usluga radimo u Hrvatskoj kako bismo bili fleksibilni i inovativni", zaključuje Pavlinić.

Komentirajte prvi

New Report

Close