RTL Hrvatska dobio novog predsjednika Uprave

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

RTL Hrvatska osnovana je 2004. godine i danas u Zagrebu slavi 15.obljetnicu.

Marc Puškarić preuzima funkciju predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska s 1.srpnjem 2019. godine, piše RTL.

Marc Puškarić, koji trenutno vodi korporativni centar Bertelsmanna u Brazilu, te je ujedno i direktor Bertelsmann Brazil Investments, naslijedit će Henninga Tewesa.

Tewes se pridružuje Mediengruppe RTL Deutschland kao šef operativnog sektora programskih poslova. Na svojoj novoj funkciji Marc Puškarić će odgovarati Andreasu Fischeru, predsjedniku nadzornog odbora RTL-a Hrvatska i višem podpredsjedniku globalnog upravljanja operacijama i sadržajem RTL Grupe.

“Marc Puškarić ima veliko međunarodno iskustvo i osobni afinitet prema Hrvatskoj. Izuzetno sam sretan što smo pronašli ovako dinamičnog menadžera za vođenje RTL-a Hrvatska unutar grupacije Bertelsmann. Nastavit će s uspješnimposlovanjem tvrtke zajedno s menadžment timom RTL-a Hrvatska. Želim Marcu toplu dobrodošlicu i sve najbolje. Veselim se što ću u suradnji s njim dodatno učvrstiti tržišnu poziciju RTL-a Hrvatska" rekao je Andreas Fischer, dodajući: "Želim također izraziti veliku zahvalnost Henningu Tewesu koji je uspješno vodio RTL Hrvatsku zadnjih pet godina. Za vrijeme njegova vođenja, tvrtka je postala profitabilna, proširila obitelji kanala te je u kreativnom uzletu svih aktivnosti. Pokretanjem RTL Play- a napravio je značajan iskorak za RTL Hrvatsku na tržištu usluga videa na zahtjev, mijenjajući digitalno tržište u Hrvatskoj".

Marc Puškarić, rođen 1972. godine, započeo je 2001. godine svoju profesionalnu karijeru u Bertelsmannu kao korporativni pravni savjetnik. Od 2007. do 2015. godine bio je viši podpredsjednik Bertelsmanna zadužen za korporativne pravne poslove gdje je bio odgovoran za savjetovanje pri akvizicijama i pripajanjima, kao i operativnim transakcijama u S.A.D.-u, Latinskoj Americi, Europi i Aziji, te razvoju korporativnih investicijskih planova u Indiji I Brazilu.

RTL Hrvatska osnovana je 2004. godine i danas u Zagrebu slavi 15.obljetnicu. Tvrtka je od jednog kanala izrasla u veliku obitelj kanala sa tri besplatna (RTL, RTL2 I RTL Kockica), tri kablovska kanala (RTL Living, Crime i Passion), digitalnim aktivnostima poput platforme s uslugom videa na zahtjev RTL Play-om, muzičkim izdavaštvom i decidiranim kanalom za Hrvate koji žive u dijaspori (RTL Croatia World).

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve