Novi predsjednik Grupacije akvakulture Goran Markulin iz tvrtke Cromaris

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2014. u 16:02
Goran Markulin; Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Grupacija akvakulture HGK na današnjoj je Izbornoj sjednici, koja je okupila 40-ak članica, izabrala Gorana Markulina iz tvrtke Cromaris d.d. (Adris grupa) za novog predsjednika Grupacije, priopćeno je iz HGK.

Grupacija akvakulture HGK na današnjoj je Izbornoj sjednici, koja je okupila 40-ak članica, izabrala Gorana Markulina iz tvrtke Cromaris d.d. (Adris grupa) za novog predsjednika Grupacije, priopćeno je iz HGK.

Priopćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Markulin je tom prigodom uputio na izazove koji se nalaze ispred ovog Sektora u narednom razdoblju i iznio svoj program rada Grupacije i viziju razvoja ovog perspektivnog Sektora od kojih su glavne točke: 

Ostvarivanje strateškog plana razvoja akvakulture RH za razdoblje 2014.-2020. (postaviti na realnim osnovama) – rast proizvodnje uz poštovanje načela ekonomske, socijalne i ekološke održivosti Pozicioniranje akvakulture sukladno njenoj važnosti u Republici Hrvatskoj i ukupnoj industriji ribarstva (2012.: kol. udio u izvozu 22%, vrijednosni udio u izvozu 58%) Pozicioniranje akvakulture RH kao važnog čimbenika ukupne akvakulture Europske Unije – kroz organizacije poput FEAPa, predstavnike u EU tijelima… – EU uvozi preko 60% svojih potreba (Zajednička ribarska politica EU ističe akvakulturu kao jedan od temelja razvoja) Iskorištavanje fondova EU za akvakulturu (EFPR) te mogućih potpora od strane RH za tvrtke u akvakulturi.

U suradnji sa Ministarstvom i državnim tijelima poticanje razvoja zakonodavnog okvira na način koji stimulira rast i razvoj akvakulture. Promicanje interesa svih članica HGK grupacije akvakulture RH bez obzira na segment akvakulture i veličinu tvrtke slatkovodni i morski uzgoj male, srednje, velike tvrtke. Poticanje međusobne suradnje članica HGK grupacije akvakulture radi zajedničkog napretka i ostvarivanja bolje pozicije ukupnog sektora, prvenstveno na međunarodnom tržištu. Povećanje nacionalne potrošnje proizvoda akvakulture i zaposlenosti u sektoru

Komentirajte prvi

New Report

Close