METRO Cash & Carry dobiva novog predsjednika Uprave

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2015. u 11:53
Foto: Metro

Nakon uspješne prve faze repozicioniranja poslovanja, od 1. srpnja 2015. međunarodna veleprodajna grupa METRO Cash & Carry dobiva i novog predsjednika Uprave.

U prvoj polovici poslovne godine 2014./2015. METRO Grupa ostvarila je EBIT od 984 milijuna eura prije obračuna posebnih stavki i rast prodaje za 2,8%. Veleprodajni lanac METRO Cash & Carry na globalnoj je razini u prvoj polovici poslovne godine ostvario EBIT u iznosu od 519 milijuna eura prije obračuna posebnih stavki i porast „like-for-like“ prodaje za 1,1%, koja raste sedmi kvartal za redom.

„Preraspodjela prodajnih linija i napori koje ulažemo u pokretanje novih maloprodajnih kanala i formata sve su primjetniji i isplativiji, što je osobito vidljivo u poslovanju kompanije METRO Cash & Carry koja ostvaruje kontinuirani  pozitivan rast „like-for-like“ prodaje. Ovo nam pokazuje kako smo na pravome putu da ulaganjima u modernizaciju kompanije i nove koncepte razvijamo poslovanje Grupe“ izjavio je Olaf Koch, predsjednik Uprave METRO Grupe.

Nakon uspješne prve faze repozicioniranja poslovanja, od 1. srpnja 2015. međunarodna veleprodajna grupa METRO Cash & Carry dobiva i novog predsjednika Uprave – Pietera Boona,  koji će također biti član Uprave METRO Grupe. Trenutni predsjednik Uprave METRO Cash & Carry-ja te ujedno i predsjednik Uprave METRO Grupe, Olaf Koch, u budućnosti će se u potpunosti posvetiti svojoj ulozi voditelja cijele Grupe. Koch će do kraja godine zajedno s Boonom voditi METRO Cash & Carry na poziciji kopredsjednika. 

Nizozemac Pieter Boone prvu je vodeću poziciju u METRO-u zauzeo 1992. godine, 2011. je postavljen na mjesto direktora operacija u METRO Cash & Carry Rusija, a godinu dana kasnije preuzeo je funkciju predsjednika Uprave ruskog METRO-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close