Kriza kadrova u turizmu jedinstvena je šansa da se, pa makar silom prilika, otkriju sve slabe točke sustava školovanja i kadroviranja kuhara, zanimanja koje bi uskoro i u Hrvatskoj moglo od zanemarenog postati elitno, kao u drugim turističkim i gastro destinacijama. Da se radi o poslu koji se radi s ljubavlju i strašću, s brojnim mogućnostima napredovanja, doznali smo od naših sugovornika na terenu koji su nam otkrili očekivanja današnjih poslodavaca i zaposlenika, uz vlastita iskustva kuhara i kuharica iz vrhunskih hrvatskih restorana i hotela.
Ovih dana užarene su ‘liniji’ portala Gastroposao, u čijoj bazi je trenutno oko 600 posloprimaca i stotinjak poslodavaca za znatno više objekata. Na portalu ističu kako se od drugih portala na tržištu rada razlikuju jer uvažavaju posebnosti rada u ugostiteljstvu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Hrvatska, drzava gdje kuhar vrijedi više od Doktora, Profesora, Učitelja, Gradonačelnika…. o tako dalje….
Uključite se u raspravu