Gordani Tomičić novi mandat na čelu Sunčanog Hvara

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. veljača 2015. u 15:37
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Dosadašnja predsjednica Uprave hvarske hotelske kompanije Sunčani Hvar Gordana Tomičić nastavit će obavljati tu funkciju u novom mandatu, odlučio je Nadzorni odbor te tvrtke.

Dosadašnja predsjednica Uprave hvarske hotelske kompanije Sunčani Hvar Gordana Tomičić nastavit će obavljati tu funkciju u novom mandatu, odlučio je Nadzorni odbor te tvrtke.

Izvijestivši o tome u četvrtak iz Sunčanog Hvara ističu i da je Nadzorni odbor prihvatio i financijska te izvješća o poslovanju u prošloj godini, koja je zabilježena kao poslovna godina rekordnih prihoda, unatoč pokrenutom postupku predstečajne nagodbe netom prije prošle sezone.

"Velik rast ukupnih prihoda prošle godine od gotovo 25 posto dokazuje da je Sunčani Hvar ostvario kontinuitet rasta kroz povećanje iskorištenosti kapaciteta i prosječnih cijena te podizanja izvanpansionske potrošnje, kao i ponovni rast operativne dobiti, što je rezultiralo neto financijskim rezultatom od 23,4 milijuna kuna", naglašavaju iz te tvrtke.

U povodu reizbora na novi mandat, Tomičić je istaknula kako očekuje da će Sunčani Hvar i idućih godina postizati realan i opravdan profit kako bi osigurali prosperitet kompanije.

Na čelu Uprave Sunčanog Hvara Tomičić je imenovana u listopadu 2012., vodeći uspješno kompaniju kroz intenzivan proces cjelokupnog restrukturiranja i predstečajnog postupka.

Za vrijeme njenog mandata, u razdoblju bez investicija, tvrtka je zabilježila rast prihoda iz osnovne djelatnosti za 20 posto, 100-postotni rast operativne dobiti te je poslovanje dostiglo operativnu profitabilnost na razini internacionalnih standarda hotelijerske industrije, navode iz Sunčanog Hvara.

Pozitivan ishod predstečajnog postupka krajem prošle godine označio je i završetak ključne i finalne faze cjelokupnog restrukturiranja te financijsku konsolidaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close