Bivši čelnik Hypo banke karijeru nastavlja u Rusiji

Autor: Ana Blašković , 08. rujan 2014. u 14:12
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Von Gleich nije otišao samo iz domaće Hypo banke u periodu dok se finišira prodaja poslovanja u zemljama bivše Jugoslavije, nego je zbogom rekao čitavoj grupaciji preuzevši poziciju zamjenika izvršnog direktora ruskog Allianza.

Bivši čelnik Hypo banke Alexander von Gleich, koji se na toj poziciji zadržao tek dva i pol mjeseca, karijeru nastavlja u Rusiji. Von Gleich nije otišao samo iz domaće Hypo banke u periodu dok se finišira prodaja poslovanja u zemljama bivše Jugoslavije, nego je zbogom rekao čitavoj grupaciji preuzevši poziciju zamjenika izvršnog direktora ruskog Allianza. Na svom LinkedIn profilu objavio je da je od kolovoza na čelu prodaje i i distribucije, odnosno zamjenik prvog čovjeka Allianza.

Njemački bankar neslužbeno je Hypo vodio sedam mjeseci nakon odlaska Markusa Ferstla u veljači, a formalno odobrenje HNB-a dobio je u lipnju. Njegov naprasni odlazak izazvao je iznenađenje u bankarskim krugovima posebno jer je sa šefom grupacije Alexandrom Pickerom blisko surađivao u Kazahstanu. Dok je Picker bio čelnik Uprave ATF banke (u mandatu od studenog 2007. do prosinca 2010.) von Gleich je došao za izvršnog direktora za financije u kolovozu 2008. i na toj se poziciji zadržao osam mjeseci nakon Pickerovog odlaska.

Domaću Hypo banku nakon njegovog odlaska vodi članica Uprave Tea Martinčić.

Komentirajte prvi

New Report

Close