Zvonimir Mršić dolazi u Agrokor, 
bit će zadužen za sektor prehrane

Autor: Poslovni.hr , 03. lipanj 2017. u 09:10
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vladin povjerenik Agrokora Ante Ramljak u ponedjeljak će predstaviti nova pojačanja unutar tima, a cilj je pojačati ponajprije operativni dio poslovanja.

Zvonimir Mršić, donedavni predsjednik uprave Podravke, novo je pojačanje Agrokora, i bit će zadužen za sektor prehrane, piše Večernji list. 

Privremeni povjerenik Agrokora Ante Ramljak u ponedjeljak će predstaviti nova pojačanja unutar tima, a cilj je pojačati ponajprije operativni dio poslovanja. Istodobno, u sjedištu koncerna rade se sve pripreme za novi kredit, odnosno, čeka se, hoće li se i ruska Sberbank uključiti u financiranje koje je već dogovoreno s domaćim bankama i zapadnim fondovima.

S čelnikom te banke Hermanom Grefom sastala se je potpredsjednica Vlade Martina Dalić u ruskom Sankt Peterburgu gdje se je prethodna dva dana održao Međunarodni ekonomski forum. Kako je  prenijela ruska agencija Ria, Gref je ocijenio da će investicijska klima u Hrvatskoj pasti ne postigne li se dogovor s hrvatskom vladom o kreditiranju Agrokora. Potvrdio je da će se razgovori nastaviti, ali i ocijenio da hrvatska Vlada provodi aktivnosti koje potkopavaju prava kreditora i dogovore s njima.

Mršić je u Podravku došao nakon afere Spice, pa dobro zna što znači upravljati kompanijom u kojoj se mora razviti drugačija korporativna kultura i pojačati transparentnost prema svim dionicima.  Zato će trebat puno ulagat u kampanje i marketing, ali i jačati posao izvan zemlje. Mršić je za proizvode Podravke našao nova tržišta od Azije do Afrike, pa i Rusije, koja je važna u tom procesu.

Komentari (4)
Pogledajte sve

“potjeran odlukom politike”..Stvarno? A kako je došao? Upravo preko politike! I naravno to naplatio milijunskom otpremninom! S njegovim skromnim obrazovanjem profesora Ono i Dsz sigurno nije došao preko natječaja nego preko Milanovića

ovo je stvarno postao cirkus maximus.


Molim da netko pojasni:

G. Zvonimir Mrsic je potjeran iz Podravke odlukom politike tj. ministra Gorana Marića i g. Štimca iz PBZ mirovinskog fonda i ostalih predsjenika uprava mirovinskih fondova tj. odlukom NO.

Politika tj. g. Ramljak i gđa. Dalić danas postavljaju g. Mrsica na neusporedivo značajniju i važniju gospodarsku funkciju da bi spasio lovu koju su gornji OMF ukrcali u Agrokorove food dionice

tko je tu pobrkao lončiće… jedini luzeri u svemu su porezni obveznici i građani RH koji svaki mjesec izdvajaju svoju budućnost u OMF

očito su svjesni da je sposoban menadžer, maknut je iz podravke da bi nogometni sudac goran marić stavio svojeg jataka pucvara u podravku iako je prethodno uništio zvečevo.

New Report

Close