Župan Flego: Smanjenjem birokracije do jačeg ruralnog razvoja

Autor: Poslovni.hr , 15. listopad 2015. u 10:34
Istarska županija

Kao posebnu značajnu, župan je izdvojio i raspravu o pojednostavljenju zajedničke poljoprivredne politike, predvođenu povjerenikom za poljoprivredu i ruralni razvoj Philom Hoganom.

Od 12. do 14. listopada istarski župan Valter Flego sudjeluje na 114. Plenarnom zasjedanju europskog Odbora regija i na manifestaciji Open Days 2015. – 13. Europski tjedan regija i gradova, u Bruxellesu.

Na zasjedanju Odbora regija župan Flego je prisustvovao izlaganju visoke predstavnice Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku te potpredsjednice Komisije Federice Mogherini o ulozi regionalnih i lokalnih vlasti u kontekstu vanjskog djelovanja EU-a.

Kao posebnu značajnu, župan je izdvojio i raspravu o pojednostavljenju zajedničke poljoprivredne politike, predvođenu povjerenikom za poljoprivredu i ruralni razvoj Philom Hoganom.

„Odbor regija mišljenja je da cijelu poljoprivrednu politiku treba pojednostaviti, prvenstveno pojednostaviti plaćanja u birokratskom smislu, da treba jače raditi na zaštiti naših autohtonih proizvoda i usmjeriti europska sredstva u poljoprivrednu infrastrukturu“, naglasio je istarski župan.

Open Days četverodnevna su manifestacija koja se jednom godišnje održava u Bruxellesu i tijekom koje službenici iz regionalnih i gradskih uprava te stručnjaci i predstavnici akademske zajednice mogu razmjenjivati dobru praksu i znanja u području razvoja regija i gradova. To je također ugledna platforma za političku komunikaciju o razvoju kohezijske politike EU-a, kojom se povećava svijest donositelja odluka o činjenici da regije i gradovi igraju važnu ulogu u oblikovanju politike EU-a. Open Days najveća su europska javna manifestacija takve vrste.

Od iznimne važnosti je činjenica da će, tijekom manifestacije, niz predstavnika EU na najvišoj razini analizirati izazove i mogućnosti u vezi s reformiranom kohezijskom politikom, glavnim alatom EU za ulaganje, kojim će biti dostupno do 351,8 milijardi eura za investiranje u europske regije i gradove.

Komentirajte prvi

New Report

Close