Zlatni klas Otrovanec stara domaća jela i ljepote starih običaja

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2014. u 14:43
Seosko imanje Zlatni Klas

Zlatni Klas Otrovanec je seosko imanje u Pitomači sa restoranom čija ponuda je okrenuta obiteljima koje će u njemu i njegovom okruženju pronaći izlazak iz svakodnevnice i poslovnim ljudima umornim od stereotipnih ručkova.

“Zlatni Klas Otrovanec” je seosko imanje u Pitomači s restoranom čija ponuda je okrenuta obiteljima koje će u njemu i njegovom okruženju pronaći izlazak iz svakodnevice i  poslovnim ljudima umornim od stereotipnih ručkova.

Poslovni dnevnik kreće u potragu za najboljim seoskim gospodarstvom u sklopu trećeg izdanja Gastrofeja. Ono što ovogodišnje natjecanje čini posebnim je činjenica da krećemo u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom – ugostiteljskim i ruralnim ambijentom koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. 

Natječaj se organizira u svrhu promocije seoskih gospodarstava u Hrvatskoj, te će se kroz tromjesečnu intenzivnu kampanju na svim platformama Poslovnog dnevnika, 24sata i Večernjeg lista upoznati javnost s pozicijom i gastro ponudom seoskih gospodarstva u Hrvatskoj. Gospodarstva se besplatno prijavljuju za sudjelovanje ovdje

Ponuda domaćih jela

Osim uobičajene ponude gotovo svakog restorana ovdje može okusiti “kuhinja naših predaka” čime su gosti posebno zadovoljni. Restoran svojom ponudom daje prednost zdravoj domaćoj i vegetarijanskoj prehrani. Posebno se njeguje ponudu starih sad već gotovo izgubljenih jela,sa naglaskom na domaćoj autohtonoj kuhinji. Restoran sadrži dvije sale za ručkove, jednu kapaciteta do 50 osoba te druga kapaciteta do 270 osoba.
Neka od starih domaćih jela u ponudi: žganci, prežgane juhe, kukuruzne, ječmene i prosene kaše, posebno oduševljenje izazivaju jela pripremljena od koprive, bundeve ili čička, ljekovitog bilja uopće, te domaći kruh od žitarica izmljevenih na starinskom malenom kućnom mlinu. što mu i daje posve specifičan okus.

Izleti i dodatna zabava

U okruženju idiličnog seoskog dvorišta domaćini će ih upoznati i sa starim zanatima i običajima poput mljevenja žita na ručnom žrvnju, tkanjem na tkalačkom stanu, pečenjem kruha u staroj krušnoj peći, potkivanjem konja u starinskoj kovačnici.
Djeca će se zabavljati igrama kojima su se igrali njihovi djedovi i bake dok su i sami  bili  djeca. U dvorištu djecu očekuje kućica na drvetu, starinski auto, ljuljačke, stolni tenis, prostrana livada i veliki voćnjak za igru i trčanje, te romantično jezerce – ribnjak. Desetak rasnih konja pruža im užitak vožnje u kočiji i škole jahanja. Imanje je ograđeno i potpuno sigurno za bezbrižan boravak i zabavu .

Za odrasle se nude izleti u sličnom aranžmanu pri čemu  mogu uživati u vožnji kočijom ili jahanju po stazama imanja, kroz voćnjake  i uz ribnjak, drevnom rimskom cestom kroz polja, po bilogorskim brežuljcima i njihovim vinogradima do jedne malene  podravske  kleti. Ovi izleti ostavljaju dojam oduševljenja na posjetioce jer su izvedeni u piknik stilu, začinjeni originalnom podravskom kuhinjom i vinima upravo tih bilogorskih brežuljaka i vinograda kroz kojih se prolazi kočijama ili jašući na konjima.

Više o seoskom imanju Zlatni Klas potražite ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close