Zasad 1000 zahtjeva za korištenje

Autor: Poslovni dnevnik , 21. studeni 2017. u 22:00
Ministar državne imovine Goran Marić/K. Štedul Fabac/PIXSELL

Ministar poziva lokalne vlasti na obnovu zahtjeva.

Ministar državne imovine Goran Marić pozvao je na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Slavonskom Brodu jedinice lokalne samouprave da obnove svoje zahtjeve za korištenje državne imovine jer je dio nerješenih zahtjeva zaprimljenih u proteklih 25 godina zagubljen.

Ministarstvo državne imovine trenutačno ima evidentirano više od tisuću zahtjeva jedinica lokalne samouprave vezano za pravo raspolaganja državnom imovinom (kupovina, dodjela…). Ministar je podsjetio kako država u svom vlasništvu ima 6055 stanova, 3687 poslovnih prostora i 3022 garaže. Od toga se 1185 stanova, 211 poslovnih prostora i 1971 garaža koristi bespravno.

Ističući kako je svaki poduzetnički korak bitan, kada se radi o otvaranju i jednog radnog mjesta ministar Marić podsjetio je kako je neučinkovito raspolaganje državnom imovinom u 25 godina kočilo njen gospodarski potencijal.

Jedna od prepreka k učinkovitijem korištenju državne imovine je nedostatak tržišne procjene, te neishođeni energetski certifikati. Kao pozitivne pomake u korištenju Marić je istaknuo prodaju stanova u državnom vlasništvu, a koja je u 2017. godini prvi put obavljena kroz javne natječaje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close