Započinju radovi i na Zagrebačkoj obilaznici, očekuju se zastoji i kolone

Autor: Poslovni.hr , 10. rujan 2018. u 13:35
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Gdje god to tehnologija dozvoljava, radovi će se izvoditi u 24 satnom režimu.

Danas, 10. rujna započinju pripremni radovi na sanaciji prijelaznih naprava na mostu Sava, na dionici čvora Kosnica i čvora Ivanja Reka na zagrebačkoj obilaznici. S obzirom na činjenicu da je most Sava u eksploataciji gotovo 40 godina, svake godine potrebno je pristupiti sanaciji određenih dijelova kako bi se očuvala kvaliteta objekta a prije svega sigurnost prometa.

Zbog kvalitetnije organizacije prometa te povećanja sigurnosti korisnika  prilikom izvođenja samih radova, a prije početka radova sanacije, napravit će se i radovi proširenja postojećih službenih prolaza prije i poslije mosta, u svrhu bolje protočnosti prometa za vrijeme radova.  Radovi proširenja počet će danas 10.09. s planiranim završetkom u roku sedam dana. Tijekom ovih radova promet će se voditi kolnikom u smjeru Lipovca s po dvije sužene prometne trake.

Radovi sanacije prijelaznih naprava na mostu Sava započet će u ponedjeljak 17.9. u smjeru Lučkog. Prilikom izvođenja radova, a zbog same tehnologije rada, za promet će biti zatvoren kolnik u smjeru Lučkog dok će na drugom kolniku u smjeru Lipovca biti uspostavljena dvosmjerna regulacija prometa s po dvije sužene prometne trake za oba smjera kretanja, čime će se osigurati maksimalna protočnost prometa uz sigurno odvijanje. Gdje god to tehnologija dozvoljava, radovi će se izvoditi u 24 satnom režimu. Predviđeno trajanje radova u svakom smjeru je 45 dana uključujući i vikende.

Obzirom da se radovi izvode na obilaznici grada Zagreba, gdje je svakodnevni promet vrlo gust, za očekivati je mogućnost stvaranja zastoja i kolona vozila u zoni gradilišta za vrijeme vršnog prometa.

Komentirajte prvi

New Report

Close