Zapisnik Narodnih novina potvrdio diskriminaciju hrvatskih proizvođača

Autor: Bernard Ivezić , 21. studeni 2013. u 22:01
Dokument koji potvrđuje da su domaći softveraši u pravu

Na natječaj se javio i IN2, čiji ERP domaće proizvodnje NN žele zamijeniti stranim rješenjem, jer IN2 nudi i ERP Oraclea i Microsofta.

Iako je državna tvrtka Narodne novine službeno zanijekala optužbe hrvatskih  proizvođača softvera da ih diskriminira u javnoj nabavi novog poslovno-informatičkog ERP sustava, tako što se na natječaj ne može javiti niti jedan domaći proizvođač ERP-a već isključivo prekupci njemačkog SAP-a te američkog Microsofta i Oraclea, Poslovni dnevnik došao je do dokumenta koji pokazuje da su domaći softveraši bili u pravu.

 

7milijuna

kuna državna je tvrtka spremna platiti isključivo za strani softver

Zapisnik o javnom otvaranju zahtjeva za sudjelovanje na tom javnom natječaju, koji potpisuje Povjerenstvo za nabavu ERP sustava i usluge održavanja Narodnih novina, pokazuje da je državna tvrtka još 29. listopada zaprimila ukupno četiri ponude. Prva je ona tvrtke B4B, jednoga od najvećih partnera SAP-a u regiji. Zatim, iznenađujuće, i od tvrtke IN2, čiji ERP domaće proizvodnje Opus*ERP Narodne novine žele zamijeniti isključivo stranim rješenjem.

No, ovdje je jer IN2 uz vlastiti ERP prodaje i takva rješenja Oraclea i Microsofta. Treća je Adacta, jedan od najvećih partnera Microsofta, a četvrti King ICT u konzorciju s S&T Hrvatska, koji rade sa SAP-om i Microsoftom. Blaženko Carević, direktor dubrovačkog proizvođača ERP-a tvrtke Laus CC, kaže da su se javile domaće tvrtke koje prodaju strana rješenja. "To je diskriminacija domaćih proizvođača", kaže Carević.

Komentirajte prvi

New Report

Close