Zagrebačka banka pokrenula Zaba Banking Academy na kojem sudjeluje 20 studenata

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2017. u 15:07
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Za vrijeme trajanja programa, studenti će prolaziti niz edukacija s ciljem upoznavanja s poslovanjem banke, stjecanja bankarskih znanja i razvoja vještina upravljanja odnosa s klijentom.

Ovog ponedjeljaka u prostorijama Zagrebačke banke na Jankomiru započela je edukacija 20 studenata koji su među ukupno 300 prijavljenih izabrani kao polaznici šestomjesečne stručne prakse pod nazivom Zaba Banking Academy. Radi se o apsolventima diplomskih studija ekonomskog usmjerenja koji zahvaljujući ovoj prilici mogu steći praktično iskustvo i naučiti kako funkcioniraju banke te bankarska tržišta, a neki od njih pronaći i stalno zaposlenje. Za vrijeme trajanja programa, studenti će prolaziti niz edukacija s ciljem upoznavanja s poslovanjem banke, stjecanja bankarskih znanja i razvoja vještina upravljanja odnosa s klijentom. Zagrebačka banka se na pokretanje ovog programa odlučila kako bi studentima pružila konkretna praktična znanja te iskustvo kroz koje će se upoznati s osnovama bankarstva i s radom u velikom sustavu. Program ZABA Banking Academy također pruža i izvrsnu odskočnu dasku za izgradnju karijere u bankarstvu, a najbolji kandidati imat će priliku za nastavak karijere, poručili su Banke.

Naime, Zagrebačka je banka u listopadu prošle godine pokrenula projekt plaćene studentske prakse Zaba Banking Academy, a s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu i još deset obrazovnih institucija ekonomskog usmjerenja u studenom i potpisala strateški ugovor o suradnji kojim je dogovoreno zajedničko provođenje raznih aktivnosti na području obrazovanja i obučavanja studenata.

Kako je u ponedjeljak istaknula studentica Mia Šimunić, mogućnost kasnijeg zaposlenja jedan je od razloga njene prijave na Zaba Banking Academy, ali su svi složni kako je praktično iskustvo ipak najvrednije. "Smatram da se radi o izvrsnoj prilici za stjecanje novih znanja, ali i primjenu svega što smo u međuvremenu naučili", kazala je Šimunić. S navedenim se slažu i Nikolina Proćuh i Ivan Dodig koji oboje posjeduju ranije stečena iskustva u radu s ljudima, za koja očekuju da će im biti od velike koristi i u poslovnicama Zagrebačke banke.

Direktorica upravljanja ljudskim resursima u Zagrebačkoj banci, Biljana Ljuban, pohvalila je tradiciju suradnje s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu čega je Zaba Banking Academy prirodan nastavak. "Veseli nas što mladim ljudima možemo pokazati što sve vlastitim znanjem mogu postići, a u sklopu projekta s njima želimo podijeliti i vlastita stručna znanja te bogato profesionalno iskustvo. Sve to im uvelike može pomoći u izgradnji njihovih budućih karijera, povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada, ali i dodatno razviti inovativne potencijale koje posjeduju", poručila je.

Komentirajte prvi

New Report

Close