Zagrebačka banka dobitnik priznanja Top Employer Europe 2014 i Top Employer Croatia 2014

Autor: Objava za medije , 07. travanj 2014. u 12:06
Press foto

Zagrebačka banka ostala i prva i jedina u Hrvatskoj koja je primila navedeni međunarodni certifikat.

Međunarodni neovisni The Top Employers Institute koji već 22 godine bira najbolje poslodavce u Europi, dodijelio je Zagrebačkoj banci kao članici Grupe UniCredit treću godinu za redom europsku nagradu za vrhunskog poslodavca u 2014., odnosno certifikat Top Employer Europe 2014. Zaba je dobitnica i certifikata Top Employer Croatia 2014. budući da je od ove godine The Top Employers Institute uveo posebnu kalibraciju rezultata za Hrvatsku.

Zagrebačka banka ocjenjena je kao tvrtka koja ima visoko razvijena i integrirana rješenja kojima upravljanje ljudskim resursom podržava ostvarenje poslovnog uspjeha banke, te izvrsnost radnog okruženja i radnih uvjeta koje nudi. Zagrebačka banka je prva hrvatska kompanija koja je dobila navedeno priznanje. Ove je godine Zagrebačka banka povećala apsolutni ukupni rezultat.

Institut Top Employers sa sjedištem u Amsterdamu djeluje u 12 zemalja na tri kontinenta i dosad je razmatrao više od 10.000 kompanija. Metodologija u odabiru vrhunskih poslodavaca zasniva se na procesu procjene na tri razine: sveobuhvatno istraživanje zasnovano na činjenicama, intervjui s predstavnicima kompanije i benchmarking sa skupinama kompanija koje su sudjelovale u studiji. Takav pristup potvrdilo je, uz najviše ocjene za vjerodostojnost, nizozemsko Ministarstvo gospodarstva i revidirao ga je Grant Thorton, jedna od pet najvećih revizorskih kompanija.

U obrazloženju dobivenog certifikata navodi se da Zagrebačka banka pruža mogućnosti za cjelovit razvoj ljudskih potencijala, osigurava visoku kvalitetu radnog okruženja, odražava izvrsnu organizacijsku kulturu, potiče komuniciranje i međusobno povezivanje, podupire toleranciju u svim oblicima na radnom mjestu, prakticira korporacijsku društvenu odgovornost.

Kvaliteta rada zaposlenika ključna je za uspjeh svake kompanije. Kontinuirani razvoj znanja i vještina zaposlenika i menadžmenta određuje stupanj naše konkurentnosti i konačni doživljaj klijenata, ne samo u našoj branši već i u svim uslužnim djelatnostima u Hrvatskoj. Naši napori usmjereni su prema stvaranju i očuvanju pozitivne radne atmosfere, u kojoj naši zaposlenici imaju prilike za učenje i razvoj a što im omogućava da razviju i koriste sav svoj potencijal u svakodnevnom radu u podršci potrebama klijenata i održivih poslovnih rezultata, izjavila je Andrea Mimica, direktorica Upravljanja ljudskim resursom u Zagrebačkoj banci koja u Hrvatskoj zapošljava više od 4.000 radnika.

Osim Zagrebačke banke u Hrvatskoj, certifikat Top Employer dodijeljen je i bankama Grupe UniCredit u Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj, Austriji, Rusiji, Rumunjskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Više informacija o inistitutu Top Employers, samom istraživanju kao i o rezultatima dostupno je na http://www.top-employers.com/

Komentirajte prvi

New Report

Close