Zagreb kreće sa zaprašivanjem komaraca: Pogledajte kada vaš kvart dolazi na red

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Zujanje se već čuje po cijelom gradu, posebice u područjima oko Save, a tvrtke koje su zadužene za zaprašivanje u akciju kreću – danas.

Temperature rastu, a s njima i politička volja da se radi što manje. Kameni temeljci, obilasci radova i raznorazna zasjedanja ostavit će se za jesen, ali pijenja krvi Zagrepčanima ipak će biti. Ovog puta, doduše, ne u prenesenom značenju, već doslovno jer upravo je lipanj mjesec kad se komarci iz ličinke razvijaju u prave odrasle primjerke. Zujanje se već čuje po cijelom gradu, posebice u područjima oko Save, a tvrtke koje su zadužene za zaprašivanje u akciju kreću – danas, piše Večernji list.

Dijelovi grada poput Jaruna su, doduše, već tretirani ovog tjedna, dok će se suzbijanje dosadnih letećih kukaca intenzivirati upravo u danima koji slijede. I to u, kažu nam iz tvrtke Adria grupa, u ranim jutarnjim satima, “insekticidima koje su odobrili Svjetska zdravstvena organizacija i Ministarstvo zdravstva RH za primjenu u naseljenim područjima”.

– Planira se provesti suzbijanje odraslih jedinki na područjima na kojima je izmjerena povećana brojnost komaraca prema nalazima uzorkovanja te je zabilježen povećani broj pritužbi građana na pojavu komaraca – objasnila je Ankica Radin-Mačukat iz Adria grupe pa dodala kako će se suzbijanje provoditi “hladnim ULV zamagljivanjem”.

Razložila nam je i plan zaprašivanja Adria grupe, čiji djelatnici prvo sutra dolaze u Dugave, Špansko i Malešnicu, a preksutra u Sloboštinu. U Sopotu su 17. lipnja, dan kasnije u Utrini, a posao će završiti 19. i 20. lipnja, kad dolaze u Zapruđe i Središće, odnosno na Bundek. Osim te tvrtke, ove su godine za suzbijanje letećih krvopija zadužene još četiri tvrtke; ID90, Eko deratizacija, ID EKO i Sanitacija, koji također redom odgovaraju da sa suzbijanjem počinju ovaj tjedan, a pritom pozivaju i Zagrepčane da u vrijeme zamagljivanja ne izlaze na ulice. U tvrtki ID90 kažu da su Jarun već odradili, a od danas “napadaju” ostala područja, četvrti Podsused-Vrapče, Stenjevec i Trešnjevka-jug.

Pridružuju im se i kolege iz Eko deratizacije, koji se “bacaju” na Folnegovićevo naselje, Borovje, Cvjetno naselje – Prisavlje, Trnsko, Travno, Siget i četvrti Maksimir, Gornji grad, Podsljeme i Brezovicu, a ovog tjedna sa suzbijanjem počinju i u Sanitaciji, koja će riješiti Kajzericu, Gajevo – Staglišće, Horvate – Gredice, Prečko, Savski Gaj i Trokut te četvrti Črnomerec, Trešnjevka-sjever i Sesvete. ID EKO oslobodit će od komaraca Trnje, Savicu, Retkovec, Resnik, Ivanju Reku, Jelkovec i četvrti Donji grad, Peščenicu – Žitnjak, Donju i Gornju Dubravu, a kako napominju iz svih navedenih tvrtki, Zagrepčani im se mogu i dodatno javiti primijete li na određenom području opet veći broj komaraca, pa će se zaprašivanje ponoviti. Brojevi telefona dostupni su na internetskoj stranici Grada.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve