Za Zadar iz Kine letovi jednom tjedno od 1. svibnja, cijele godine

Autor: Suzana Varošanec , 16. veljača 2015. u 22:00
Irena Ćosić/Dino Stanin/PIXSELL

Šefica ZL Zadar Irena Ćosić danas o detaljima.

Direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić s prošlotjednog službenog putovanja u Kinu nije se vratila praznih ruku: u Zadar je stigla s potpisanim ugovorom s novim kineskim partnerom, zahvaljujući kojem će jednom tjedno, i što je najvažnije – tijekom cijele godine, kineski čarter letovi slijetati u zadarsku Zračnu luku.

U ponedjeljak je, doznajemo, održana i sjednica Nadzornog odbora te zadarske kompanije, a o pojedinostima i te kako važnoga posla u cijelosti će informirati javnost na press konferenciji u utorak, potvrdila nam je direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić.U konkretnom slučaju uspostave nove linije, koja starta 1. svibnja,  vize bi se zapravo rješavale preko Italije (multi entry vize) jer je s kineskom aviokompanijom Hainan uspostavljena izravna linija Chongqing-Rim, na kojoj će se letjeti dva puta tjedno.

Zanimljivi su i razgovori koji su istodobno vođeni o cargo prometu, za što su zainteresirani razni hrvatski izvoznici. Navodno se razmatra mogućnost da se to riješi ubacivanjem Zadra na postojeću liniju Chongqing-Rim i prije čarter letova. Inače, hrvatsku delegaciju vodio je Mario Rendulić, direktor Chinese Southeast European Business Associationa, koji je i počeo konkretne pregovore s Kinezima o potencijalnim aramžmanima za hrvatske zračne luke.

Komentirajte prvi

New Report

Close