Vraća se povrat od 50 lipa na boce za mlijeko i mliječne proizvode

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2018. u 11:13
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

1. studenoga 2015. ukinuta je povratna naknada za mliječnu ambalažu uz obrazloženje kako je njen udio u ambalaži obuhvaćenoj povratnom naknadom samo 11 posto.

Nakon što je 2015. godine ukinuta povratna naknada za mliječnu ambalažu, ona bi početkom sljedeće godine trebala biti vraćena.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš za Laganini.fm otkrio je kako će već početkom iduće godine ponovno u sustav povratne naknade od 50 lipa ući plastične boce za mlijeko i mliječne proizvode kao i staklena ambalaža za manje volumene.

"Intencija Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je da u našem depozitnom sustavu ponovno bude ambalaža vezana za mlijeko te staklena ambalaža za manje volumene, dakle govorimo o onima od 2 dcl, jer trenutna tehnologija je automatizirana i manualno omogućava da se i takve boce stavljaju unutar sustava", rekao je Ponoš.

Podsjetimo, 1. studenoga 2015. ukinuta je povratna naknada za mliječnu ambalažu uz obrazloženje kako je njen udio u ambalaži obuhvaćenoj povratnom naknadom samo 11 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close