Vlada razmatra sanaciju duga zdravstvu

Autor: Marija Crnjak , 29. ožujak 2017. u 22:00
Ministar zdravstva Milan Kujundžić, Foto: V. Žganec Rogulja/PIXSELL

Traže 500 milijuna kuna kako bi se izbjegla blokada opskrbe.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić na sastanku s predstavnicima veledrogerija obećao je od Vlade zatražiti 500 milijuna kuna za sanaciju duga za lijekove. To bi bila vatrogasna mjera kojom bi se bez blokade opskrbe lijekova moglo premostiti ljeto, kažu u veledrogerijama koje od države potražuju gotovo dvije milijarde dospjelog duga za lijekove na recept, najviše od bolnica.

Novi sastanak ministar im je zakazao za tjedan dana, doznajemo od Jasminka Hercega, predsjednika uprave Medike. “Nadamo se da će država shvatiti da u ovoj situaciji ne možemo garantirati opskrbu lijekova, te uplatiti bar dio duga”, kaže Herceg. Kujundžić je pak otkrio kako je još večer prije razgovarao u Vladi s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom financija Zdravkom Marićem i još nekim ministrima koji su pokazali razumijevanje.

“Sastajemo se opet danas i nastavit ćemo razgovor o tome koliko možemo naći sredstava za akciju gašenja požara”, rekao je Kujundžić koji smatra bi podmirenje svih dugova omogućilo razgovore s veledrogerijama o nižim cijenama lijekova, što bi pojeftinilo zdravstveni sustav. Istodobno ističe Kujundžić “treba pronaći rješenje za bolje financiranje zdravstva”. 

Komentirajte prvi

New Report

Close