Vlada oprostila dio zakupa zbog suše

Autor: Božica Babić , 20. rujan 2012. u 22:00

Obiteljskim gospodarstvima koja imaju državnu zemlju u zakupu za ovu godinu bit će oprošteno 25 posto najamnine, a tvrtkama s ugovorima o dugodišnjem zakupu i koncesijama 50 posto, odlučila je Vlada u četvrtak pravdajući odluku saniranjem posljedica suše.

Obiteljska gospodarstva u zakupu drže 117.383 hektara i lani su u proračun uplatila 13,7 milijuna kuna. Tvrtke poput Belja Ivice Todorića, koje samo koristi više od 20.000 hektara državne zemlje, u dugogodišnjem zakupu i koncesijama ukupno drže 80.408 hektara te su državi za 2011. uplatile 5,04 milijuna. Zašto je najamnine više smanjila tvrtkama nego seljacima Vlada nije pojasnila.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ajd suuša je to je definitivno, treba pomoć ali ako bude par sušnih godina , vlada ce opet opraštat plačanje zakupa, zašto nebi produžili zakup za onoliko godina koliko je bila suša, tako da kad su dobre godine nadoknade zaostatak, a i nije mi jasno kako onda svi dobiju jednakl iznos poticaja? znači nekom se oprosti dug i da mu se poticaj isto kao i onom koji mora platiti zakup jer neradi državnu zemlju, opet ce se pojednici najamiti

New Report

Close