Vlada odobrila veće plaće u tri agencije

Autor: Marija Brnić , 11. srpanj 2013. u 11:51
Patrik Macek/PIXSELL

Po Vladinoj odluci, povećane plaće ravnatelja i zamjenika ravnatelja ovih institucija ne smiju biti veće od plaće zamjenika ministra, što iznosi oko 15.000 kuna.

U hitnu proceduru Vlada uputila novi Zakon o zadrugama s ciljem da se stvori stimulativniji okvir za ovaj oblik organiziranja i poslovanja. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je kako u Hrvatskoj postoji danas više od 1000 zadruga u kojima je zaposleno više od 20 tisuća zadrugara i zaposlenika, da zadrugarstvo ima tradiciju u Hrvatskoj od 140 godina, a posljednjih godina najakativnija populacija su branitelji. Najveće izmjene u novom Zakonu odnose se na ustroj Hrvatskog saveza zadruga.

U sklopu provedbe plana restrukturiranja Croatia Airlinesa Vlada donijela je na današnjoj sjednici i odluku o dokapitalizaciji nacionalne avioprijevozničke kuće. Riječ je o pretvaranju potraživanja s osnova plaćenog jamstva kojim će se temeljni kapital Croatia Airlinesa povećati s 1,85 milijardi kuna na 1,93 milijarde kuna, a izdat će se novih 399.362 dionice nominalne cijene 200 kuna.

Zbog važnosti posla Vlada je odobrila i povećanje plaća u tri državne agencije – Agenciji za investicije i konkuretnost, Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu, i ruralnom razvoju te HAMAG-u.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić naglasio je da u Hrvatskoj postoji više od 60 agencija, a zbog opsega i važnosti posla dosad su takav status imali HZZO i HZMO. Po Vladinoj odluci, povećane plaće ravnatelja i zamjenika ravnatelja ovih institucija ne smiju biti veće od plaće zamjenika ministra, što iznosi oko 15.000 kuna.

Na sjednici Vlada je također utvrđeno kako će ubuduće Porezna uprava imati uvide tko od hrvatskih građana ima račune na Djevičanskim otocima, Britanskom prekomorskom teritoriju Montserrat i Jerseyu. Vlada je naime odobrila sklapanje sporazuma o oporezivanju dohotka od štednje s navedenim zemljama. Na taj način bi se trebala spriječiti porezna evazija, rekao je zamjenik ministra financija Boris Lalovac.

Komentari (1)
Pogledajte sve

je zato je mojoj supruzi u zdravstvu smanjilo jer jeb…š leukemiju i tumor bitna je agencija i papir iz jedne sobe u drugu [emo_vrtimise]

New Report

Close