Udruga Adriatic: Vlada ne zna, u Katar ćemo sami

Autor: Marija Brnić , 06. svibanj 2013. u 18:15
Hoće li Katar ulagati u LNG na Krku?/FOTOLIA

Nedolazak najviših predstavnika Katara na riječki događaj razočarao je Udrugu poduzetnika Adriatic.

Nedolazak najavljene delegacije s najvišeg državnog vrha Katara na svečano otvaranje riječke džamije i islamskog centra neće utjecati na projekt LNG terminala na Krku, uvjeravaju iz hrvatskog Ministarstva gospodarstva.

Tvrde da će studija isplativosti biti gotova do ljeta i da će tada biti intenzivirani i razgovori s katarskim i ostalim potencijalnim investitorima. Prema riječima premijera Zorana Milanovića pitanje je mjeseca kada će se početi zatvarati priča o izgradnji LNG terminala. No, o tome neću govoriti dok se ne zatvori cijela konstrukcija tog projekta, oprezno je natuknuo premijer. Međutim, nedolazak najviših predstavnika Katara na riječki događaj razočarao je Udrugu poduzetnika Adriatic osnovanu u ožujku upravo radi lobiranja za gradnju krčkog LNG terminala.

"Na žalost, naša politika ne zna prepoznati dugoročne prilike, ni razabrati što naše gospodarstvo dobiva odabirom Exxona ili Katara za realizaciju projekta LNG-a", ističe tajnik Udruge Zlatan Bakalović, dodajući kako u zapadnim zemljama naše gospodarstvo nema više što tražiti već se treba okretati tržištima nekadašnjeg bloka nesvrstanih, u kojima nas još uvijek cijene, a koja bilježe veliki rast. Slanjem nižih predstavnika i bez gospodarske diplomacije, smatra, poslana je Hrvatskoj važna poruka. Udruga Adriatic, kojoj se pridružuju i poduzetnici iz Dalmacije, sama će, bez države, poručuju, krenuti na katarsko tržište.

Komentari (3)
Pogledajte sve


Još ćemo mi i na Mars po investicije…
EEEEEE kako je to žalosno,nebi nama uopće inzemne investiije ni trebale….

…kada nasi ljudi ne bi kapital trpali u mahom beskorisnu imovinu i kada ne bi bili lijeni…

Još ćemo mi i na Mars po investicije…
EEEEEE kako je to žalosno,nebi nama uopće inzemne investiije ni trebale….

Jeli možda animozitet Katra uzrokovan samom činjenicom da je delegaciju predvodio Čačić, koji je dva dana nako fotografije s emirom proglašen u Mađarskoj ubojicom?

New Report

Close