Vlada imenovala pomoćnika ministra branitelja

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2013. u 14:32
Patrik Macek/PIXSELL

Vesna Kostanjevečki imenovana je predsjednicom Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o poljoprivredi, a Antonio Zorić i Jasna Jurčević članovima Povjerenstva.

Vlada RH je na zatvorenom dijelu 74. prihvatila Nacionalno izvješće o provedbi simulacijske vježbe Organizacije Sjevernoatlantskog ugovora o upravljanju u krizama CMX12. Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, broj 79/2007) predmetni Zaključak je klasificiran oznakom „ograničeno“ budući da se radi o sigurnosnom interesu za Republiku Hrvatsku i  Organizaciju Sjevernoatlantskog ugovora, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za predlaganje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja spora je klasificirani podatak.

Prihvaćeno je Izvješće Državnog odvjetništva Republike Hrvatske o namjeri povlačenja Tužbe Republike Hrvatske temeljem članka 88. Zakona o državnom odvjetništvu.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU.

Što se tiče kadrovskih pitanja, Vlada je pomoćnikom ministra branitelja imenovala Bojana Glavaševića.

Vesna Kostanjevečki imenovana je predsjednicom Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o poljoprivredi, a Antonio Zorić i Jasna Jurčević članovima Povjerenstva. Razriješen je član Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru Perica Šolić, a novim članovima imenovani su Igor Butorac, Lukša Čičovački i Mladen Novoselec, kao predstavnici ministarstva nadležnog za pomorstvo i ministarstva nadležnog za unutarnje poslove.

Također, razriješeni su dosadašnji članovi i zamjenici članova Stručnog tijela Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru i to članovi Ante Mišura, Ante Belamarić, Petar Škorić i Andrija Mikulić te zamjenici člana Jenko Franchesci i Slavko Đapić. Novim članovima i zamjenicima članova Stručnog tijela navedene Središnje koordinacije, kao predstavnici nadležnih ministarstava i državnih upravnih organizacija, imenovani su članovi Mario Rogošić, Nevia Kružić, Dragan Krasić, Boris Barbalić, Slavko Đapić i Vedrana Filipović-Grčić te zamjenici člana Ivana Miletić, Mladen Maros, Ivica Radovčić i Nataša Nazor Jovović.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Vlada je Nadzornom odboru trgovačkog društva Vranjica Belvedere d.d. predložila imenovanje Velimira Vidak-Buljana direktorom navedenog trgovačkog društva.

Komentirajte prvi

New Report

Close