Vlada brani Jakovinu: Skuplje bi bilo da nismo nikog imali na Baliju!

Autor: Marija Brnić , 12. prosinac 2013. u 12:31
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Najskuplje je kad nemate predstavnika tamo gdje se donose odluke koje mogu biti suprotne našem nacionalnom interesu i kada nemamo nikog tko brani nacionalni interes, a posebno kad je riječ o poljoprivredi, kaže Pusić.

Nakon javnih prozivki ministra poljoprivrede Tihovima Jakovine zbog skupog hotelskog smještaja na teret države za nedavne ministarske konferencije WTO-a na Baliju, premijer Zoran Milanović otvoreno se zauzeo za svog ministra i ustvrdio kako su ga iz Vlade doslovce morali potjerati na taj zadatak.

Ministar Jakovina je "zguran veslom na taj put", kaže premijer, zaključivši da je to posao i da to košta. U obranu Jakovine stala je i prva potrpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić. Njezino je ministarstvo, navodi, trebalo ići na taj skup, ali kako se radilo o poljoprivredi, poslan je Jakovina. Što se troškova tiče, Vesna Pusić smatra da bi najveći trošak bio da na takav skup nitko nije išao.

"Najskuplje je kad nemate predstavnika tamo gdje se donose odluke koje mogu biti suprotne našem nacionalnom interesu i kada nemamo nikog tko brani nacionalni interes, a posebno kad je riječ o poljoprivredi, kaže Pusić. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Vesna Pusić stala u obranu nacionalnih interesa! To je presedan. Dajte zatvorite sva ministarstva. Donose samo minuse. To je vrlo jednostavna računica. Kad svedu deficit na 0 mogu početi putovati, ali samo na kapaljku i to najbolji.

bar su ga dvije pomoćnice mogle za klempave uši držati dok su pili koktele u troje.
ne treba čovjeku kvariti gušt.

a kolike milijarde dolara poslova je sklopio jakovina na baliju????

New Report

Close