Više od 100 milijuna kuna za popularizaciju znanosti

Autor: Poslovni dnevnik , 02. kolovoz 2018. u 21:59
Ministar rada Marko Pavić/Patrik Macek/PIXSELL

Prilikom posjeta ‘Ljetnoj školi znanosti’ Marko Pavić najavio pomoć inovativnim projektima u školama.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić najavio je tijekom posjeta Ljetnoj školi znanosti u Požegi, da će na jesen iz Europskog socijalnog fonda biti osigurano više od 100 milijuna kuna za popularizaciju znanosti kako bi ovakvi i slični projekti dobili strukturnu i financijsku pomoć. 

"U Hrvatskoj imamo brojne projekte koji populariziraju znanost kod mladih, od projekta gospodina Korlevića u Višnjanu, znanstvenog festivala u Zagrebu, tvornice u Splitu. Želimo osigurati sustavnu potporu takvim projektima kako bi popularizatori znanosti u Hrvatskoj mogli egzistirati kao zanimanje", izjavio je ministar Pavić prilikom posjeta Ljetnoj školi znanosti koja se u prostorijama Gimnazije Požega održava od 29. srpnja do 18. kolovoza.

Dodao je i kako brojne društvene pojave kojima se marginaliziraju znanstvene činjenice ukazuju na to koliko je bitno raditi s djecom po tom pitanju.   

Pavić je izrazio i zadovoljstvo što su na Ljetnoj školi znanosti koja se već šestu godinu za redom organizira u Požegi i koja okuplja vrhunske stručnjake, a prethodnih godina uspjeli su ugostiti i dva nobelovca. Istaknuo je i kako takvi projekti zaslužuju sve pohvale. Pavić je posebno naglasio da mu je razvoj STEM područja, kao ministru rada, itekako bitan jer su STEM vještine, vještine koje su potrebe na tržištu rada 21. stoljeća i koje u konačnici mladima mogu pomoći da pronađu konkurente poslove, poslove dodatne vrijednosti i ostanu u Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close