Vinkovčanka izgubila 1.200 eura kada je preko oglasnika pokušala iznajmiti stan

Autor: Poslovni.hr , 14. prosinac 2016. u 11:37
FOTO: Screenshot

Mlada Vinkovčanka Tatjana preko poznatog internetskog oglasnika pronašla je stan iz snova u Zagrebu, no ubrzo je saznala da je žrtva prevaranata koji su joj iz džepa uzeli 1200 eura.

Sve je objavila na Facebooku kako se drugima ne bi dogodila ista nevolja. Njezina priča svodi se na to da je na oglasniku pronašla stan u Zagrebu koji joj se svidio te stupila u kontakt s navodnom stanodavkom koja joj je objasnila da nije trenutno u Hrvatskoj te da plaćanje mogu obaviti preko Airbnb-a. Vinkovčanka nije uočila da je plaćanje napravila preko lažnih linkova. Iako je sve prijavila policiji te obavijestila banku vrlo je vjerojatno da će ostati bez svojih 1200 eura.

U komentarima ispod njezine objave javilo se još onih koji su uočili sumnjive oglase, odnosno one u kojima lokacija i izgleda stana ne odgovaraju oglašenoj cijeni. Oglas je u međuvremenu uklonjen.

U komentarima na objavu javila se i direktorica Bazzar oglasnika Tana Zimmermann

"Izuzetno nam je žao zbog svega što vam se dogodilo. Iako do sada nismo imali ovakve slučajeve sa nekretninama u Hrvatskoj, već danas smo postavili dodatno upozorenje korisnicima na svakom oglasu da nikada ne uplaćuju novce nepoznatim osobama. S obzirom na iznos štete savjetujemo da ovu prevaru prijavite policiji, a mi ćemo pomoći sa svim informacijama koje imamo", napisala je Zimmermann.

Komentirajte prvi

New Report

Close