VIDEO: Iskustvo zlata vrijedi – Studenti održali prezentacije u GRAWE-u

Autor: Ivan Delić , 14. ožujak 2014. u 14:52
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

U sklopu projekta u prostorima GRAWE-a održan je projektni seminar u kojem su se predstavila dva kandidata – Nikša Demović, student poslovne ekonomije i Marko Matošević, student upravnog prava.

Poslovni dnevnik i 24 sata pokrenuli su zajednički projekt Iskustvo zlata vrijedi kako bi studentima željnima praktičnog znanja omogućili priliku da poslodavcu predstave svoje vještine i sposobnosti, što bi im omogućilo da odrade praksu. U projekt se uključio niz poslodavaca, kojima je rad sa studentima nešto što otprije prakticiraju. Poslodavci koji su u uključeni u projekt su Franck, GRAWE, Podravka, Uniqa, Zagrebačka banka, Zagrebačka Pivovara, Styria Hrvatska i Vipnet.

GRAWE kao jedan od poslodavaca koji sudjeluju u projektu ulaganjem u stručno obrazovanje stvorio je visokokvalitetni kadar koji pridonosi cjelokupnom uspjehu i postignutim rezultatima. Samo prošle godine GRAWE je uložio oko 1.600.000 kuna u edukaciju svojih zaposlenika te održao niz seminara i radionica u svim hrvatskim regijama. Sudjelovanje u projektu GRAWE vidi kao izvrsnu priliku za daljnji poticaj u nastavku ulaganja u obrazovanje.

Dražen Šebek iz Odjela za kontroling u prodaji GRAWE Hrvatska d.d. smatra kako postoji obostrana korist od involviranosti u projekt te veliki sinergijski učinak za kompaniju, ali i za kandidate. „Puno smo toga i mi naučili“, dodaje.

U sklopu projekta u prostorima GRAWE-a održan je projektni seminar u kojem su se predstavila dva kandidata – Nikša Demović, student poslovne ekonomije i Marko Matošević, student upravnog prava.

Sanja Gržetić iz Odjela za korporativne komunikacije i marketing GRAWE-a zahvalila se kandidatima koji su, kako kaže, obavili izuzetan posao i pokazali visoku kompetentnost. „Bilo je jako teško donijeti ovu odluku, odlučile su vrlo male nijanse“, kazala je Gržetić potvrdivši za pobjednika Nikšu Demovića, studenta poslovne ekonomije, koji će unutar kompanije obavljati praktični rad. Praksa će trajati minimalno dva mjeseca te će biti vezana uz komunikaciju na društvenim mrežama.

Demović objašnjava kako bi trebalo biti više ovakvih projekata jer je iskustvo presudna referenca u zapošljavanju uz diplomu. Međutim, završeno obrazovanje te iskustvo trebaju biti jednako zastupljeni u životopisu. Nikša ističe dobro poznatu činjenicu – da je za mlade tržište rada prenapučeno, pogotovo u ekonomiji, a projekti poput „Iskustvo zlata vrijedi“ su zbog toga bitni.

Natali Filipović iz Odjela za korisnike GRAWE-a napominje kako potencijalni zaposlenik, pogotovo onaj koji nije opterećen načinom rada kompanije, ima novi pristup s kojim se ostvaruje dodatna vrijednost. Projekt je odlična zamisao koja se i ispunila, zaključila je.

Drugi kandidat Marko Matošević, student upravnog prava objašnjava kako je iskustvo važno kako bi se izdvojili iz konkurencije. Projekt smatra poučnim jer će u idućim biti još bolje pripremljen. Na pitanje koje bi vještine potencijalni zaposlenik trebao imati odgovara:“ Svakako je bitno biti inovativan i izdvajati se od konkurencije“.

Komentirajte prvi

New Report

Close