Valamaru 24,3 mil. eura daje HBOR

Autor: Lidija Kiseljak/VL , 24. ožujak 2016. u 22:00
U Family Life Bellevue Resort u Rapcu Valamar će uložiti 196 milijuna kuna

Val turističkih investicija.

Valamar Riviera sklopilo je ugovor o kreditu s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak vrijedan 24,3 milijuna eura namijenjenih ulaganja u unapređenje standarda kvalitete u destinacijama Poreč, Rabac, Krk i Dubrovnik za sezonu 2016., objavila je kompanija putem Zagrebačke burze.

Krajnji rok dospjeća je 2033. godina.  Na prošlotjednoj sjednici NO-a Valamara odobrena je investicija od 196 milijuna kuna u Family Life Bellevue Resort u Rapcu, čije se otvorenje planira 2017. Plan je podići kvalitetu i broj smještajnih jedinican do četiri zvijezdice, te kreirati novi adržaje. Projekt je dio strateškog razvojnog plana Rabca u jednu od vodećih odmorišnih destinacija u Hrvatskoj. Valamar u Rabac do 2018. planira uložiti 430 milijuna kuna. Lani je iznesen plan repozicioniranja kampa Krk koji bi u sezonu trebao ući i kao prvi s pet zvjezdica u Hrvatskoj.  

Nakon mjeseci čekanja, vezanih za promjenu Vlade, i HBOR je izgleda počeo odobravati sredstva koja su bila "na čekanju". Još krajem prošle godine iz te banke je rečeno da su u dvije godine u velikoj mjeri sufinancirali obnovu i gradnju 25 hotela, investiciji vrijednoj 2,1 milijardi kuna. Prema lanjskim podacima, HBOR je turističku djelatnost podržao s 12,5 milijardi kuna, a tijekom posljednje četiri godine odobreno je više od 5 milijardi kuna. Prema revidiranim rezultatima poslovanja za 2015. , Valamar Riviera ostvarila je ukupne konsolidirane poslovne prihode 18% veće na godišnjoj razini. EBITDA je lani bila 423 milijuna kuna, 49% više nego 2014. 

Komentirajte prvi

New Report

Close