Vaba nastavlja s kreditiranjem mikropoduzetnika

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2012. u 15:03
PXL

Od početka listopada povoljniji uvjeti, kamatne stope smanjene i za kredite u otplati

Temeljem Ugovora o zajmu koji je Vaba d.d. banka Varaždin  potpisala s Europskom investicijskom bankom krajem 2010. godine, s ciljem omogućavanja lakšeg pristupa financijskim sredstvima hrvatskim mikropoduzetnicima, od početka listopada kamatne stope po ovoj liniji još su povoljnije te će za nove ali i postojeće već odobrene kredite, koji se nalaze u otplati, iznositi od 6,242 posto do 6,742 posto godišnje, priopćeno je iz banke.

Vaba d.d. banka Varaždin odobrava iz sredstava Europskog investicijskog fonda srednjoročne mikrokredite poduzetnicima koji imaju najviše devet zaposlenih te bilancu, odnosno ukupne prihode manje od dva milijuna EUR, u iznosu do 25.000 EUR, s rokom otplate do 6 godina, uz mogućnost ugovaranja počeka.

Kamatna stopa za korisnika kredita iznosi šestomjesečni EURIBOR uvećano za 5,8 posto, odnosno 6,3 posto. Korisnicima kredita pružena je i mogućnost automatskog korištenja odobrenog prekoračenja bez naknade u iznosu do 25.000 kuna šest mjeseci po odobrenju kredita. Iz banke napominju da je kamatna stopa predmetne kreditne linije promjenjiva, te se usklađuje sa šestomjesečnim EURIBOR-om svakih 6 mjeseci.

Kako kreditni fond ove linije još nije u potpunosti iskorišten, iz Vabe pozivaju zainteresirane poduzetnike da se jave u Vaba d.d. banku gdje im na raspolaganju stoje savjetnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close