Vaba d.d. banka dobila suglasnost regulatora za video identifikaciju klijenata na njemačkom tržištu

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2016. u 14:14
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Vaba d.d. banka Varaždin tako će od sada pružati mogućnost deponiranja viška sredstava klijentima iz Njemačke putem jednostavne video identifikacije u realnom vremenu.

Nakon što je u listopadu prošle godine Vaba d.d. banka kao prva hrvatska banka započela s poslovanjem na njemačkom tržištu odnosno konkretno prikupljanjem depozita od klijenata iz inozemstva, od nadležnih službi Ministarstva financija Vaba d.d. banka Varaždin pribavila je i pozitivno mišljenje  za još jednostavnije i brže ali i sigurnije prikupljanje depozita od klijenata iz inozemstva, putem jednostavne i brze video identifikacije na njemačkom tržištu, čime je napravljen još jedan kvalitetan korak u unapređenju ponude ove sve traženije usluge.

Vaba d.d. banka Varaždin tako će od sada pružati mogućnost deponiranja viška sredstava klijentima iz Njemačke putem jednostavne video identifikacije u realnom vremenu, što znatno olakšava i ubrzava cijeli postupak uz potrebne mjere sigurnosti, a čiju je kvalitetu potvrdilo i mišljenje nadležnih regulatornih institucija Republike Hrvatske.

Sve što je potrebno za ovu transakciju jest imati valjanu osobnu iskaznicu ili putovnicu, PC ili lap top s kamerom, odnosno smartphone ili tablet sa snimljenom aplikacijom IDnow Online-Ident. Cijeli proces traje samo oko pet minuta, a odobren je u Njemačkoj od strane njemačke agencije za financijski nadzor, BaFin-a.

Cilj video identifikacije je u potpunosti utvrditi identitet klijenata banke te osigurati maksimalnu sigurnost, bez dodatnih uređaja i procedura, jednostavno i brzo. Šifriranim video razgovorom IDnow provjerava identitet klijenta, a na temelju identifikacijskog dokumenta klijenta.

Podsjetimo, širenje poslovanja Vaba d.d. banke Varaždin na tržište Njemačke omogućeno je zahvaljujući izvrsnoj suradnji s tehnološkom tvrtkom Savedo GmbH iz Berlina.

Od listopada do veljače Vaba d.d. banka na osnovu ove suradnje prikupila je značajne iznose  depozita po povoljnim uvjetima, dok brojke govore u prilog stalnog rasta.

Sve navedeno ponovo potvrđuje da je management tvrtke Savedo na vrijeme prepoznao potrebe korisnika te ih pretvorio u kvalitetan posao, surađujući s renomiranim poslovnim partnerima.

Ne manje važno je i istaknuti da se Christian Tiessen, suosnivač i direktor Saveda našao i na novoj FORBES-ovoj  listi u kategoriji managera ispod 30 godina, što dodatno potvrđuje da je prostor odabran za poslovanje u ovoj niši konzervativnih investitora onaj pravi.

Zadovoljan suradnjom s Vaba d.d. bankom i do sad ostvarenim rezultatima, Christian Tiessen je istakao:

„Putem Savedo platforme omogućujemo štedišama slobodan pristup najatraktivnijim oblicima štednje u Europi, dajući klijentima tako dodatnu vrijednost na oročena sredstva, a koju s pravom očekuju.

Sukladno tome, želja je i cilj Saveda, u suradnji s renomiranim partnerima, stvarati proizvode koji su jednostavni i transparentni. Mi znamo da proizvodi i procesi u bankarstvu moraju biti opipljivi, moderani i danas više nego ikad, digitalni. Upravo zato kontinuirano radimo na stvaranju kvalitetnog tehničkog sučelja za još kvalitetnije i jednostavnije te iznad svega sigurno on-line bankarstvo. To je naša čarobna formula koju prepoznaju partneri diljem Europe i svijeta“.

Savedo je prva međunarodna online financijska platforma koja kreiranjem online štednih proizvoda i rješenja u Njemačkoj i drugim europskim državama te iste proizvode čini dostupnima korisnicima u Njemačkoj i Austriji, razvijajući jedan posve drugačiji, no danas sve traženiji oblik štednje i financijskog proizvoda općenito.

Komentari (2)
Pogledajte sve


Super je što se tehnologija razvija, a ova video identifikacija[/url] će zasigurno poboljšati faktore sigurnosti između klijenata i banki.

a jeste jadnici da ne možete biti veći..totalni luzeri koji se ovako moraju reklamirati. mogu misliti kad štedite na marketingu, logično je i da štedite na klijentima koje očito smatrate za idiote. jadno i bijedno. ovo vam je teška antireklama.

Super je što se tehnologija razvija, a ova video identifikacija[/url] će zasigurno poboljšati faktore sigurnosti između klijenata i banki.

New Report

Close