Uspješni poduzetnik Saša Cvetojević vidi veliki potencijal u koprivničkim poduzetnicima

Autor: Objava za medije , 19. veljača 2015. u 17:02

U radnom posjetu Gradu Koprivnici u srijedu, 18. veljače 2015. boravio je jedan od osnivača Zagrebačkog inkubatora poduzetništva Saša Cvetojević.

U radnom posjetu Gradu Koprivnici u srijedu, 18. veljače 2015. boravio je jedan od osnivača Zagrebačkog inkubatora poduzetništva Saša Cvetojević. Uspješan poduzetnik u gradskoj upravi susreo se s gradonačelnicom Vesnom Želježnjak, zamjenikom Mišelom Jakšićem, pročelnicom UO za održivi razvoj i europske poslove Vedranom Knežević i direktoricom Koprivničkog poduzetnika Martinom Golčić.

Poduzetništvu treba jaki poticaj za razvoj i u tom poslu je potrebno na svim razinama razvijati modele suradnje, razmjene znanja i razne vrste edukacija i pomoći kako bi se vidjeli rezultati, odnosno pomaci u razvoju. Upravo sa tim ciljem, dogovorena je suradnja između Zagrebačkog inkubatora poduzetništva ZIP, Grada Koprivnice i Koprivničkog poduzetnika na projektu koji bi se trebao realizirati tijekom sljedeća 4 mjeseca u Koprivnici.

U obilasku poduzetničkog inkubatora u Koprivnici, Cvetojević je razgovarao sa start-up poduzetnicima te se uvjerio da u Koprivnici ima potencijala u mladim poduzećima, ali i u mladim učenicima i studentima koji su se profilirali kao najbolji na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.

Ono u čemu je ZIP napredovao su upravo programi, aktivnosti i edukacije kojima se podiže kompetencija poduzetnicima a posebno stavljanje poduzetnika u situacije prezentiranja njihovih usluga ili proizvoda stvarnim kupcima i ulagačima. Na taj način se poduzetnicima daje informacija o potrebama na tržištu, izazovima s kojima se susreću, vodi ih se u profiliranju njihovih usluga ili proizvoda prema tržišnoj niši gdje je za očekivati da se ostvari poslovni uspjeh, a time i njihov rast i razvoj.  

Korištenje tehnologija danas je nužno tako da komunikacija sa svjetskim tržištem mora biti stalno otvorena i dinamična. Treba razvijati „Community managment“ korištenje društvenih mreža, komunikacija, promocija i prezentacija je nužno i danas gotovo najvažniji alat kako bi se uspješno došlo do kupaca.

Sve su to teme koje će se u projektu suradnje razvijati u Koprivnici, kao i zanimljiva gostovanja etabliranih stručnjaka sa određenih područja.

Vjerujemo da će naša suradnja sa Koprivnicom rezultirati povećanjem broja novih poduzetnika, kompetentnijim i konkurentnijim postojećim poduzetnicima ali isto tako pružit ćemo mogućnost investiranja u najbolje projekte kao i promociju najboljih putem naših kontakata, istaknuo je Cvetojević.

Već sada u obilasku Koprivničkog inkubatora upoznao sam poduzeće Apel i Dizajnerko  koji su zajedno uspjeli stvoriti brand i prodati koprivničku franšizu u Zagreb. To je svakako za svaku pohvalu. Takve primjere treba poticati, a siguran sam da će sugestije koje smo dali Koprivničkom inkubatoru za još neke sitne nadopune njihovim uslugama, potencijal Koprivnice biti još jače i boje iskorišten, iako već sada moram to priznati ovdje postoje jako dobri infrastrukturni uvjeti za rad čak bolji od naših u Zagrebu, istaknuo je Cvetojević.

Direktorica koprivničkog inkubatora, Martina Golčić izuzetno je zadovoljna sa dogovorenom suradnjom. Ono što je posebno potrebno poduzetnicima je pokazati primjere, dati sugestije educirati ih, ali ne samo teoretski već u stvarnim situacijama koje se u poslovanju otvaraju a sa kojima se većina poduzetnika do sada nije susretala. To naravno traži nove vještine i znanja ali i ono što je vrlo važno to je povezivanje sa ostalim poduzetnicima i korištenje specijaliziranih usluga pojedinih poduzeća umjesto vlastitog razvijanja kompetencija na svim područjima što je zapravo za male poduzetnike preskupo i troši previše vremena. Taj sinergijski učinak želimo postići u cooworking prostoru u našem inkubatoru, a nadamo se da će nam pomoć ZIP-a i poduzetnika poput Cvetojevića u tome puno pomoći, rekla je Martina Golčić.

Početak projekta i ove suradnje planiran je tijekom ožujka ove godine, no suradnja će se razvijati i na novim projektima kao dugoročan ulog u zajedničke napore da se poduzetništvo razvije i osnaži u Koprivnici.    

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close