Ušminkana šibenska plaža namamila poduzetnike

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 24. travanj 2017. u 15:35
Ovako će plaža izgledati nakon uređenja, Foto: PD

Na natječaj za pet poslovnih prostora već stiglo 25 ponuda.

Radovi na uređenju plaže Rezalište u prigradskom naselju Brodarica nadomak Šibenika bliže se kraju, a paralelno s tim i finale natječaja za zakup poslovnih prostora na novouređenoj plaži koje je raspisao grad Šibenik. Kako su prošlog tjedna prenijeli šibenski mediji, ponuda bivšeg šibenskog dožupana Ante Tanfare i njegova poslovnog partnera, zagrebačkog poduzetnika Josipa Vuletića od 130.000 tisuća kuna godišnje proglašena je najboljom, ali je izazvala i određene sumnje jer se Vuletića povezuje s Nikicom Jelavićem kao trećim partnerom. Ipak, sve je zasad ostalo na razini špekulacije.

No, bez obzira na to, činjenica je da je nova plaža postala mamac za mnoge koji bi na njoj željeli raditi, što potvrđuju i u samom gradu. U Uredu gradonačelnika grada Šibenika potvrdili su nam da je ponuda od 130 tisuća kuna trenutno doista najveća, no napominju da nijedan ugovor još nije potpisan.

“U zakup na pet godina daju se ukupno tri poslovna prostora – objekt brze prehrane, slastičarnica i market ili trafika, prostor s namjenom uslužne djelatnosti za njegu i održavanje tijela te prostor za caffe bar. Glavni kriterij odabira je ponuđeni najviši godišnji iznos zakupnine, uz zadovoljavanje osnovnih tehničkih uvjeta. Za caffe bar su stigle četiri ponude, a najveća je zajednička ponuda Ante Tanfare iz Brodarice i Josipa Vuletića, vlasnika obrta Plaža bar Prestige. Sljedeća je ponuda tvrtke Belmet 97 iz Zagreba u godišnjem iznosu od 97.000 kuna”, dodali su precizirajući da je ukupno za pet lokala zasad stiglo 25 ponuda. Kažu i da je interes za zakup dobar, te da su se javljali poduzetnici i izvan Šibensko-kninske županije. Riječ je o prostorima koji su zamijenili dosadašnje neugledne samostojeće kioske i štandove svih oblika, veličina i boja rasprostranjenih duž plaže.

Kako je Brodarica sama po sebi već turističko odredište, iz Ureda gradonačelnika poručuju i da očekuju povećanje interesa stranih i domaćih gostiju za to područje, odnosno naglo povećanje registriranog turističkog smještaja i u Brodarici, ali i bliskim gradskim četvrtima.

Uređenje Rezališta dio je investicijskog ciklusa grada Šibenika kojim se planira podići kvaliteta života građana, ali i oplemeniti turistička ponuda. Revitalizacija je započela prošle godine u rujnu kada je šibenski gradonačelnik Željko Burić sa šibenskom tvrtkom Inovator i predstavnikom Domagojem Nikolacom potpisao ugovor o izvođenju radova na uređenju, vrijedan više od 11 milijuna kuna. Novo ruho plaže, koje je s milijun kuna sufinanciralo i Ministarstvo turizma, bit će spremno za početak ove turističke sezone.

Komentirajte prvi

New Report

Close