Uprava i dio sindikata potpisali kolektivni

Autor: Saša Paparella (VLM) , 12. svibanj 2013. u 21:59
Novi kolektivni ugovor primjenjuje se od 1. travnja i vrijedi do kraja godine

Novi kolektivni ugovor primjenjuje se od 1. travnja i vrijedi do kraja godine.

Uprava Ine potpisala je u petak sa Samostalnim sindikatom energetike, kemije i nemetala (EKN) i Sindikatom naftnog gospodarstva (SING) kolektivni ugovor, dok Sindikat radnika Ine i društava "Inaš" nije pristupio potpisivanju.

Novi kolektivni ugovor primjenjuje se od 1. travnja i vrijedi do kraja godine, s produljenom primjenom od tri mjeseca. Ina je priopćila da je novim kolektivnim ugovorom, usprkos nepovoljnom gospodarskom okruženju, dogovoreno povećanje materijalnih prava radnika kroz povećanje dodatka na plaću, jubilarnih nagrada, iznosa u kojem radnici sudjeluju u uspjehu kompanije, naknade za bolovanje, te je osigurana dodatna zaštita socijalnog položaja radnika u slučajevima organizacijskih promjena.

Prema sindikalnim izvorima, najvažnije novosti koje donosi novi kolektivni ugovor su povećanje dodatka na osnovnu plaću sa 1068 na 1150 kuna i povećanje jubilarnih nagrada za 500 kuna za svaku kategoriju radnika. Prema novom kolektivnom ugovoru, poslodavac će podmirivati 70% troška plaće za bolovanja do 42 dana, a preko 42 dana 90% plaće.

Komentirajte prvi

New Report

Close